Kristina Savickytė: „Pagrindinis svajonių vakarienės komponentas – mieli žmonės šalia“

Kristina Savickytė: „Pagrindinis svajonių vakarienės komponentas – mieli žmonės šalia“

Gerai žiūrovams žinoma televizijos laidos „Dviračio šou“ aktorė bei „Žvaigždžių duetų“ dalyvė Kristina Savickytė rytą pradeda kava, pagardinta pienu. Energija trykštanti ir geros nuotaikos nestokojanti moteris augina dvi dukrytes. Ir nors pati mėgsta žuvį, namuose dažniau gamina mėsos troškinius ar kepsnius, nes mažosios žuvies visai nevalgo. Kristina sutiko papasakoti apie vaišes, firminį patiekalą, svajonių vakarienę ir rudens gėrybes.

Kas Jums skaniausia?
Pačios ruošti patiekalai, ypač mėsos, daržovių troškiniai...

Ką renkatės: žuvį ar mėsą?
Vienareikšmiškai mėsą. Nespjaunu ir į žuvį, tačiau vaikai visiškai jos nevalgo (didžiam mano liūdesiui), todėl ant mūsų stalo dažniausiai būna mėsa – vištiena, kalakutiena, jautiena, kiauliena.

Ar Jums svarbi mityba?
Man svarbiausia, kad būtų skanu. Specialiai nesirūpinu maisto sveikumu, tačiau auginu vaikus, todėl natūralu, kad ir pati mėgstu košes, daržoves, vaisius ir įvairias jų kombinacijas.

Kokia mėgstamiausia Jūsų vieta?
Su vaikais dažniausiai renkamės „Čili picą“, nes mano mažosios labai mėgsta picą. Pati mielai lankausi kinų restoranuose (vieno neišskirčiau). Dar labai patinka vengrų virtuvės restoranas „Csarda“.

Šlykščiausias patiekalas
Tokio nėra. Žinoma, vikšrų, varlių ir kitų egzotiškų dalykų į burną nedėčiau...

Kuo vaišinate svečius?
Priklauso nuo progos ir nuotaikos. Tai gali būti ir vieno kąsnio sumuštinukai, ir pačios marinuota antis. Jei ruduo, visada stengiuosi pavaišinti svečius pačios rinktais ir paruoštais grybais. Kalėdom visada kepu kučiukus ir pyragą su aguonomis pagal močiutės receptą, nurodantį visko dėti „iš akies“.

Gal turite savo firminį patiekalą?
Gaminti tikrai mėgstu, nes neblogai sekasi. Vieno firminio patiekalo neturiu. Esu tradicinės virtuvės šalininkė, todėl ant mūsų stalo dažnai būna mėsos patiekalų – orkaitėje kepta su česnaku marinuota višta, mėsos ir daržovių troškiniai.

Ar esate išranki maistui?
Maistui nesu išranki ir tikrai nesu gurmanė, tačiau improvizuoti virtuvėje ir išbandyti naujoves, netikėtus prieskonius ar produktų derinius tikrai mėgstu. To mokausi iš savo vyro, nes jis nebijo eksperimentuoti.

Kokia turėtų būti Jūsų svajonių vakarienė?
Manau, pagrindinis svajonių vakarienės komponentas – mieli žmonės šalia. Tada jau nebesvarbu, ką valgyti.

Ar turite keistų mitybos įpročių?
Jeigu nevalgyti iki antros valandos yra keista, tuomet taip.

Kokios šalies patiekalų teko ragauti?
Kinų, japonų, vengrų, italų, tailandiečių. Labiausiai patiko tajų virtuvė, bet jos patiekalų ragavau ne Lietuvoje...

Norėdamos išlaikyti grakščias linijas, moterys stengiasi valgyti kuo mažiau saldumynų. Kokia Jūsų nuomonė apie tai?
Saldumynų aš tiesiog nemėgstu. Tortų, pyragų, ledų, saldainių man gali ir nebūti. Atsispirti negaliu naminiams lašinukams.

Kas geriausiai Jus pažadina, suteikia energijos ryte?
Pusryčiams visada geriu kavą su daug pieno. Kai trūksta energijos, stengiuosi išgerti šviežiai spaustų sulčių.

Gal yra produktų, kurie Jums pakelia nuotaiką?
Sunku išskirti vieną produktą. Priklauso nuo situacijos, bet namie visada turi būti vaisių, uogų, todėl rudenį šturmuoju turgų ir stengiuosi, kad namuose netruktų rudens gėrybių.

Raminta Skripkaitė
Nuotrauka: iš asmeninio Kristinos Savickytės archyvo
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną