Kokių pusryčių pageidauja viešbučių svečiai? (II dalis)

Kokių pusryčių pageidauja viešbučių svečiai? (II dalis)
Manoma, jog žmogaus organizmui yra svarbūs pusryčiai: jaučiamės žvalesni, energingesni, dieną pradedame gera nuotaika. Pasak specialistų, rytinis metas yra pats geriausias laikas pasistiprinti. Tam, kad pradėtumėte dieną su gera nuotaika, sveiki pusryčiai turėtų suteikti ketvirtadalį energijos, reikalingos visai dienai.

Neseniai viešbučių apgyvendinimo paslaugų tiekėjas visame pasaulyje – internetinė svetainė Hotels.com – surengė interaktyvią apklausą tema „Ar svarbūs pusryčiai žmogaus mityboje?“. Konkrečiai tokia apklausa buvo surengta prancūzams, kurioje dalyvavo beveik 1000 vyresnių nei 80 metų šios šalies gyventojų.

55 % apklaustųjų atsakė, jog pusryčiai – tai gera dienos pradžia. 75 % šios apklausos dalyvių pusryčius viešbutyje vertina kaip svarbią viešbučio serviso detalę, kuri padeda pradėti dieną gerai nusiteikus.

O kokio pusryčių tipo norėtų apklausoje dalyvavę prancūzai? Iš minėtų 75 %, švediško stalo pageidautų 53 %, o likusi dalis – 22 % – mielai pusryčius suvalgytų viešbučio lovoje. Geruose, aukštos klasės viešbučiuose apsistoję turistai (apie 8 procentai) savo pusryčius mielai keistų į SPA procedūras, o 7 % pusryčius iškeistų į ilgą rytinį miegą. Ir tik pora procentų norėtų kartu su pusryčiais gauti ir rytinės spaudos šūsnį.

Prancūzijos viešbučiuose pusryčiai paprastai susideda iš kruasanų, mažų bandelių, sviesto, džemo, kavos. Tokių pusryčių pageidauja apie 53 % prancūzų. Angliškų pusryčių – kumpio, sūrio, kiaulienos, dešrelių – norėtų 27 % ir tik 1 % procentas pusryčiams pasirinktų kavos puodelį. Dar viena kategorija – vadinamieji sveikuoliai (20 %), kurie pusryčiams pageidautų sulčių, vaisių, jogurto. Beje, moterys pusryčius laiko kur kas svarbesniais nei vyrai. Beveik 55 % moterų neįsivaizduoja dienos be pusryčių, kai tuo tarpu 51 % vyrų gali visai apsieiti ir be jų.

Parengta pagal Hotels.com
Jolanta Kahveci
Nuotraukos: bymyreckoning.com; dreamstour.ru; lacardabela.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną