Kiaušinienė stabilizuoja kraujospūdį

Kiaušinienė stabilizuoja kraujospūdį

Kanados mokslininkai nustatė, kad kepti kiaušiniai žmogaus organizmą veikia panašiai kaip ACE inhibitorius – medžiaga, stabilizuojanti kraujospūdį. ACE inhibitorius (angiotenziną pakeičiantis fermentas – angiotensin-converting enzyme – ACE) sumažina baltymų išskyrimą sergantiems glomerulonefritu, išplėsdamas išcentrinę arteriolę, sumažina intraglomerulinę hipertoniją, sulėtina glomerulo mezanginių ląstelių augimą ir proliferaciją, kuri gali būti glomerulo sklerozės priežastis.

Kiaušinienės veikimo principas yra toks: kuomet ji susiliečia su skrandyje esančiais fermentais, gaminasi baltymai, kurie blokuoja angiotenziną – hormoną, kuris susiaurina kraujagysles ir pakelia spaudimą. Tokiu būdu spaudimas tampa stabilus. Kepti kiaušiniai angiotenziną blokuoja geriau nei virti, pabrėžė mokslininkai. Tačiau kiaušinienės nesiūloma valgyti kasdien. Naudinga tik tai, kas saikinga.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: http://health.unian.net
Nuotrauka: www.corbis.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną