Ketvirtasis ,,30 geriausių restoranų" projekto sezonas prasidėjo

Ketvirtasis ,,30 geriausių restoranų" projekto sezonas prasidėjo

Pernai geriausiuoju išrinktame Martyno Praškevičiaus restorane ,,Džiaugsmas” šiandien paskelbtas jau ketvirtus metus gyvuojančio geriausių gastronominių vietų Lietuvoje rinkimo projekto ,,30 geriausių restoranų" startas.

Restoranų kultūros, naujų skonių ir juos kuriančių žmonių populiarinimui skirtas projektas skatina kuo daugiau žmonių Lietuvoje atrasti gastronomijos įvairovę. Reitinguojant šalies restoranus didžiausias dėmesys skiriamas maistui ir jo pateikimui, atsižvelgiama į virtuvės savitumą, meniu pasirinkimą, patiekalų ingredientus, kompleksiškumą, vertinamas bendras patiekalų skonis ir patiekimas. Svarbūs vertinimo aspektai yra ir gėrimų meniu pasirinkimas, meniu dinamika, kokybė bei išskirtinumas. Taip pat vertinama aptarnavimo kokybė, aplinka – koncepcijos vientisumas ir bendras įspūdis.

Specialaus renginio metu buvo pristatytas septynių Tarybos narių sudarytas trumpasis 2019-ųjų metų restoranų kandidatų sąrašas. Jau visai netrukus iš šio sąrašo Gero maisto akademijos nariai – Lietuvos ir Lietuvoje dirbantys užsienio šefai, restoranų savininkai, apie industriją rašantys tinklaraštininkai bei žurnalistai rinks savo trisdešimtuką. Akademijos nariai negali vertinti restoranų, kuriuose nėra lankęsi, todėl tai neįtakos galutinių rezultatų.

Šiais metais įdomu tai, kad pateiktame sąraše atsiranda 13 skirtingų geografinių lokacijų. Be Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Trakų, Birštono, Palangos, pateikiami ir Druskininkai, Anykščiai, Labanoras, Nida, Plateliai, Šiauliai, Ventė.

Dinamiškumu pasižymintis restoranų verslas šiais metais skatina ne tik atrasti ir įvertinti savitumu ir kūrybiškumu pasižyminčius restoranus, tačiau pastebėti ir netradicinio formato kokybiško maisto vietas, taip pat tinkamai įvertinti Lietuvos gastronomijai nusipelniusius asmenis bei skatina į projekto balsavimą įsitraukti visus gero maisto mylėtojus – visi norintys galės balsuoti už savo favoritą ir jį nominuoti ,,Publikos balsas” nominacijai.

Projekto trumpasis sąrašas, iš kurio renkami šalies geriausi 2019 m. restoranai: 

Vilnius
14 Horses, Amandus, Astorija Brasserie, Böff, Da Antonio, Dine, Džiaugsmas, El Mercado, Ertlio namas, Gaspar’s, Imperial, Lauro Lapas, Mabre, Marche, MEAT, Mykolo 4, Nineteen18, Selfish, Sofa de Pancho, Somm, St. Germain, Stebuklai, Stikliai, Sweet Root, Telegrafas, Ti'ana, Time, Trinity

Kaunas
Dia, Ieti, Medžiotojų užeiga, Monte Pacis, Nüman, Piano Piano, Snobas, uoksas

Anykščiai
Miške

Klaipėda
Ararat All Suites hotel, Meridianas, Momo Grill (taip pat ir Kaune), Monai

Birštonas
Moon

Druskininkai
Keturi vėjai, Toli Toli, Velvetti

Labanoras
Labanoras

Nida
Nerija, Nidus

Palanga

Restoranas 4, Onorė, Palangos Vanagupė, Pušų Paunksnėje, Restaurant Palanga , Vila Komoda, Žuvinė (taip pat ir Vilniuje)

Plateliai
SALA Resort

Šiauliai
Avenue Brasserie

Trakai
Apvalaus stalo klubas, La Esperanza

Ventė
Šturmai (taip pat ir Vilniuje)


Akimirkos iš pristatymo: Gediminas Grazys Photography

Tekstą parengė: Agnė Lukoševičiūtė

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną