Keptuvės Užgavėnių blynams, lietiniams ir sklindžiams

Keptuvės Užgavėnių blynams, lietiniams ir sklindžiams

Artėja Užgavėnės. Ypatinga reikšmė šios šventės metu suteikiama valgiui. Per Užgavėnes reikia gerai prisivalgyti, kitaip visus metus nebūsi sotus, stiprus ir laimingas.

Ne viena šeima per Užgavėnes kepa blynus. Tai svarbiausias šios šventės valgis. Tradiciškai šių metų vasario 24 d. kepsime mielinius ir bulvinius blynus, lietinius ir sklindžius. Sakoma, kad blynai Užgavėnių simboliu tapo todėl, kad jie panašūs į saulę, sugrįžtančią kartu su pavasariu. Jie reiškia pilnatvę, saugumą, pastovumą, šilumą.

Kiekvienos šeimininkės blynai yra vis kitokie. Labai svarbu, kokioje keptuvėje jie kepami. Blynus galima iškepti ir universalioje keptuvėje, bet yra ir specialios keptuvės lietiniams žemais kraštais. Lietinius galima jose apversti mentele arba su pačia keptuve išmetus į viršų. Jeigu nepavyksta pirmą kartą, truputį pasitreniravus, gan greitai išmokstama. Tik nereikia labai aukštai mesti, kad nepriliptų prie lubų!

Taip pat gaminamos keptuvės su apvaliomis ar širdelės formos įdubomis. Blyneliai iškepa vienodo dydžio, gražios formos. Jose galima gražiai iškepti ir kiaušinienę bei kotletukus. Tokių keptuvių galite įsigyti specializuotoje parduotuvėje „Scilis“ (www.scilis.lt). 

Sočių ir riebių metų!

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną