Kava mažina tikimybę susirgti cukriniu diabetu

Kava mažina tikimybę susirgti cukriniu diabetu

Milijonai žmonių rytą pradeda puodeliu garuojančios kavos. Ji suteikia žvalumo, padeda greičiau atsibusti ir energingai pradėti dieną. Žinoma, kava taip veikia ne visus. Visgi keli puodeliai šio gėrimo gali būti labai naudingi. Harvardo universiteto mokslininkai nustatė, jog vartojantys kavą, brandžiame amžiuje rečiau serga cukriniu diabetu. Tyrime dalyvavo daugiau kaip 125 tūkstančiai skirtingo amžiaus vyrų ir moterų. Žmonėms, kurie gėrė daugiau nei 6 puodelius kavos per dieną, rizika susirgti šia liga sumažėjo: vyrams – 50, moterims – 30 procentų.

„Nepaisant gerų naujienų, pulti virti latte ar kitos kavos nereikėtų. Iki šiol nėra nustatyta, kodėl kava teigiamai veikia bei mažina tikimybę susirgti cukriniu diabetu. Todėl neišvengiamai būtina atlikti papildomus tyrimus“, – kalbėjo tyrimo vadovas Frank Hu.

Diabetas – insulino trūkumo sukelta liga. Insulino išsiskyrimui labai svarbus magnis. Sergantiems II tipo diabetu dažnai nustatoma maža magnio koncentracija kraujyje. Manoma, jog maža magnio koncentracija mažina audinių jautrumą insulinui, dėl to didėja gliukozės koncentracija ir vystosi cukrinis diabetas.

Žinia apie teigiamą kavos poveikį nuvilnijo per visą pasaulį. Beje, šis aromatingas gėrimas taip pat mažina tikimybę susirgti akmenlige, storosios žarnos vėžiu, kepenų ceroze bei Parkinsono liga. Tačiau visi gydytojai vienbalsiai nerekomenduoja kavos gerti nėščiosioms, vaikams ir suaugusiesiems, turintiems silpną širdį.

Parengė Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.kuking.ru
Nuotraukos: http://www.sabievalleycoffee.co.za
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną