Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Kauno viskio baro „W 1640“ vizitinė kortelė – dūminiame viskyje marinuota lašiša ir nemokamas vanduo

2011-02-04
Paskelbk savo straipsnį

Prieš mėnesį duris Kauno senamiestyje atvėręs viskio baras „W 1640“ lankytojams siūlo ne tik 150 viskio rūšių iš viso pasaulio. Čia rasite ir maisto meniu, kurio patiekalus galima derinti su geriamu viskiu, ar tiesiog jais mėgautis jaukiame, septynioliktą amžių menančiame rūsyje.

Išskirtiniai baro meniu patiekalai gaminami iš dūminiame viskyje marinuotos lašišos. Lašišos užkandis bei lašišos, greipfrutų ir avokado salotos jau tapo vienu mėgiamiausiu baro lankytojų patiekalu. Baro receptas yra skandinaviško lašišos ruošimo būdo „Gravlax“ variacija, tarp viskio gurmanų sklandanti visame pasaulyje.

Populiariosios „Cezario“ salotas su vištiena „W 1640“ virtuvėje taip pat ruošiamos ypatingai. Prieš kepant vištienos krūtinėlė brandinama marinate iš medaus ir garstyčių, kuris vištienai suteikia nepakartojamą skonį bei aromatą. Visos salotos bare pateikiamos su šviežia ciabatta duona bei baro virtuvėje gaminamu sviesto bei šviežių lietuviškų žolelių mišiniu.

Pietų Europos virtuvės klasika dvelkiančios grąžgarsčių (ang. – rucola) ir Parmos kumpio salotos Lietuvoje nėra naujiena. Kauno senamiesčio baras siūlo savo kombinaciją, skoniu tikrai nenusileidžiančią klasikinei. Grąžgarsčių, pomidorų ir pačio geriausio bei kvapniausio, šalto rūkymo lietuviško kumpio salotas galėsite paragauti tik čia. Unikalu ir lietuviška! Šį patiekalą viskio mėgėjai galėtų derinti su dūminiu škotišku viskiu, taip suteikdami salotoms naujų skonių paletę.

„Daugelis užkandžių ir salotų iš viskio baro „W 1640“ meniu sukosi mūsų galvose ir virtuvėse ilgą laiką. Patiekalams esamą formą suteikti padėjo geras mano bičiulis, ilgą laiką dirbęs Londono restorane „Nobu“. Siekiame kokybės, todėl, pavyzdžiui „Cezario“ salotos, yra būtent su romaninių salotų lapais, ančiuviais ir pačių šviežiai ruoštais krutonais. Kitaip ir būt negali! Tuo pačiu stengiamės įnešti ir kažką savito. Taip atsirado nuostabus grąžgarsčių, lietuviško kumpio ir balzamiko acto derinys, ar dūminiame viskyje marinuota lašiša, kurios receptą tobulinome kelis mėnesius“ – pasakojo vienas iš baro šeimininkų Šarūnas Karalius.

Užsisakę bet kurį patiekalą, taurę viskio, vyno ar puodelį kavos – vandenį viskio bare gausite be mokesčio. Čia sumontuota šešių pakopų vandens filtravimo sistema garantuoja puikų vandens skonį bei tinkamą vartoti mineralinę jo sudėtį.

Viskio baras „W 1640“ įsikūręs jaukiame septyniolikto amžiaus skliautiniame rūsyje Kauno senamiestyje, Birštono bei Kurpių gatvių sankirtoje. Baras lankytojų laukia nuo antradienio iki šeštadienio, durys atveriamos 17 valandą.

Daugiau apie barą „W 1640“ >>

Viskio baro „W 1640“ informacija ir nuotraukos