Kauno kolegijoje bus rengiami maisto saugos specialistai

Kauno kolegijoje bus rengiami maisto saugos specialistai

Nuo birželio 26 dienos iki rugpjūčio mėnesio Kauno kolegijoje (KK) pradedamas priėmimas į naują studijų programą — Maisto saugą. KK Technologijų fakultete Maisto saugą galės studijuoti tiek dieninių, tiek neakivaizdinių studijų studentai. Sėkmingai baigę 3 arba 4 metų studijas, priklausomai nuo studijų formos, absolventai gaus chemijos inžinerijos profesinį bakalaurą bei įgis maisto saugos inžinieriaus profesinę kvalifikaciją.

Pasak KK TF Maisto pramonės technologijos ir įrenginių katedros vedėjos Alvijos Šalaševičienės, maisto saugos inžinierius užtikrina kokybišką ir kvalifikuotą kokybės sistemų priežiūrą maisto pramonės įmonėse. „Vienas iš svarbiausių veiksnių, padedančių didinti maisto produktų konkurencingumą, yra kokybė, jos stabilumas. Verslo klientus domina kiekvienos įmonės sugebėjimas tvarkytis ir organizuoti savo veiklą, siekiant rinkai pateikti aukštos kokybės produktą. Maisto saugos inžinierius praktiškai padės maisto tvarkymo įmonėms ir su maistu susijusioms įmonėms paruošti bei įdiegti maisto saugos ir kokybės, aplinkosaugos standartus pagal naujausius kontrolės institucijų reikalavimus bei mokslo naujoves“,— akcentuoja vedėja. Anot jos, šiandieninėje konkurencingoje rinkoje būtent maisto saugos specialistas yra tas žmogus, kurio dėka pelnomas verslo partnerių ir klientų pasitikėjimas savo gaminiais bei darbo kokybe.

Turėdami pagamintos produkcijos kokybės vertinimo, technologinio proceso valdymo, planavimo, analitinių, rinkos būklės įvertinimo įgūdžių jaunieji maisto saugos specialistai gebės dirbti kokybės vadybininkais, kokybės ir saugos laboratorijos analitikais bei meistrais maisto pramonės įmonėse.

Šiuo metu tokia studijų programa kol kas yra vienintelė Lietuvoje — LR Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, kitose aukštosiose Lietuvos mokyklose rengiami maisto produktų technologai, maisto technologijos ir inžinerijos bakalaurantai ar veterinarinės maisto saugos specialistai.

Daugiau informacijos teikia:
Kauno kolegijos Technologijų fakulteto
Maisto pramonės technologijos ir įrenginių katedros vedėja
Alvija Šalaševiečienė
Tel.: (8-37) 35 23 12
El. paštas: alvija.salaseviciene@fc.kauko.lt

Kauno kolegijos informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną