Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Kalėdų stalui – atvežtiniai ar šalyje pagaminti produktai?

2009-12-25
Paskelbk savo straipsnį

Visi puikiai žinome, kokie gardūs patiekalai ant Kūčių stalo: keptas karpis, silkė, pyragai su aguonomis, kūčiukai, aguonų pienas, kisielius, kruopų patiekalai... Žinoma, pirma Kalėdų dieną ragaujame ir sotesnių, mėsiškų patiekalų. Lietuviai gana lojalūs tradicijoms ir ruošiasi šventėms iš anksto, patiekalus ruošia patys ir naudoja daugiau vietinius produktus. O kaip yra Europoje?

Pasirodo, kad tik 59 procentai europiečių išlieka lojalūs savo tradicijoms bei renkasi vietinius produktus Kūčioms bei kalėdiniam stalui. Su italais šiek tiek kitaip. Visi puikiai žinome, kad italams – šeima yra viskas. Šioje šalyje ypač gerbiamos tradicijos, todėl 90 procentų apklaustųjų teigia, kad Kalėdas sutiks namuose, šeimos rate, tuo tarpu 75 procentai rinksis vietinius produktus. Ne paslaptis, kad ekonominio sunkmečio metu niekas nenori permokėti. Ūkininkų sąjunga Coldiretti teigia, kad regioniai Italijos produktai pigesni bei suteikia galimybę paragauti be atrasti senus bei patikrintus dalykus.

Tikimasi, kad šiemet per šventes tradicinis putojantis vynas spumante kaip visada bus populiaresnis nei šampanas. Per Kalėdas Italijoje bei užsienyje jo turėtų būti suvartota apie 140 milijono butelių. Šiemet prognozuojama, kad italai Kalėdų stalui išleis panašiai kaip ir praeitais metais – apie 225 eurų šeimai. Dovanoms apie 85 procentai italų skirs šiemet nuo 500 iki 1000 eurų.

Elena Germanovič
Šaltinis: italymag.co.uk
Nuotrauka: inmagine.com
Meniu.lt informacija