Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Kai norisi, ko nors skanaus - užsukite į restoraną Esse ragauti midijų

2013-10-04
Paskelbk savo straipsnį

Restorane Esse midijas rinkitės pagal skonį

Nuostabaus skonio, restorano svečių ypač pamėgtos tradiciškai ruošiamos midijos su baltuoju vynu, su grietinėle, arba su pomidorais.

Klasika: Midijos su baltuoju vynu (baltajame vyne troškintos midijos su daržovėmis) - 23 Lt.
Padažui naudojamas vynas išgaruoja palikdamas jame nepaprastai gardžią užuominą.

Švelni klasika: Midijos su grietinėle (baltajame vyne ir grietinėlėje troškintos midijos su daržovėmis) - 23 Lt.
Nuostabaus skonio midijos palydimos kvapniu, labai švelniu ir skaniu padažu. Jeigu midijų dar nevalgėte, rekomenduojama pradėti nuo šio varianto. 

Klasika su lengvu aštrumėliu: Midijos su pomidorais (baltajame vyne troškintos midijos su pomidorais, česnakais ir aitriosiomis paprikomis) – 24 Lt.
Pomidorų rūgštelė ir truputis aštrumėlio sustiprina nepaprastą midijų skonį.

Midijos_su_pomidorais

Midijas geriausia skanauti su traškiomis gruzdintomis bulvytėmis. Skanaus!

Puikus užkandis

Midijų mėgėjai restorano valgiaraštyje taip pat ras užkeptų midijų puselių su prieskoninių žolelių sviestu - 12 Lt ir įdarytų žaliakriauklių midijų - 14 Lt.

Uzkeptos_zaliakriaukles_midijos

Rekomenduojami vynai

Prie midijų tinka lengvi baltieji ir rausvieji vynai. Restoranas rekomenduoja puikius Elzaso Vin‘s d‘Alsace, Provanso Domaine Houchart, puikiai tinka Chablis ir kiti baltieji vynai. Visi vynai į restoraną „Esse“ atkeliauja tiesiai iš vyno ūkių.

Naudingas delikatesas
Midijas žmonės mėgsta dėl jų skonio - tai tikras delikatesas. Kaip ir visi jūriniai produktai, jos yra itin vertingos – turi daug vitaminų, mikroelementų ir biologiškai aktyvių medžiagų.
Midijose daug proteinų, mineralinių druskų, fosforo, geležies ir vitaminų А, В1, В2, В6, С bei E.

Baltymų šaltinis, dietinis produktas

Dietologai teigia, kad baltymų midijų mėsoje netgi daugiau nei labai vertinamoje veršienoje ar žuvyje. Be to, midijų mėsa nekaloringa, taigi šiomis jūrų gėrybėmis gali mėgautis visi besirūpinantys savo kūno linijomis.

Midijų auginimas

Midijos – kaip ir austrės, priklauso dvigeldžių moliuskų šeimai. Šie moliuskai auga prisitvirtinę prie uolų negiliuose vandenynų pakrančių vandenyse. Pagrindinė gyvavimo sąlyga – švarus ir neužsistovintis vanduo. Mūsų laikais midijos auginamos specialiose "fermose". Tokių fermų daugiausiai yra  Prancūzijoje, Ispanijoje ir Naujojoje Zelandijoje. Visame pasaulyje per metus išauginama apie 1,4 mln. tonų midijų.

Užsukite į restoraną „Esse“ paragauti puikių patiekalų. Penktadieniais ir šeštadieniais restorane groja gyva muzika.

Restoranas „Esse“ Gedimino pr. 50, Vilnius
Informacija ir staliukų rezervavimas: +370 686 00488, info@esse.lt
http://www.esse.lt

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.