Ką valgo JAV prezidentas?

Ką valgo JAV prezidentas?

Georgas H. W. Bushas nemėgsta brokolių, o Billas Clintonas jautė silpnybę greitajam maistui. O ką valgo dabartinis JAV prezidentas Barackas Obama?

Dabartinio prezidento lėkštėje dažniausiai atsiduria ryžiai, saldžios makaronų salotos bei mėsa: vištiena, jautiena ar žuvis, dažniausiai kepta arba troškinta keptuvėje su rudu azijietišku padažu. Mėgstamiausias prezidento patiekalas yra su aitriosiomis paprikomis. Prezidentas ne tik sveikai maitinasi, bet ir reguliariai sportuoja. Yra sukurtas specialus dienoraštis internete, kuriame rašoma, ką valgo prezidentas, talpinami receptai, todėl amerikiečiai gali pasigaminti prezidento patiekalų ir namuose. Manoma, kad Obamos pavyzdžiu paseks ne vienas. Žinoma, pats prezidentas prie puodų virtuvėje nestovi. Jis turi asmeninį virtuvės šefą Samą Kassą. Šis meistras Obamos šeimai gamino maistą Čikagoje, o dabar prezidento šeimos nariams verda Baltuosiuose rūmuose. Jis puikiai žino, ką mėgsta prezidentas.

B. Obamos viešųjų ryšių atstovė Katie McCormick Lelyveld teigia, kad Samas Kassas mėgsta gaminti sveiką maistą, dažnai renkasi vietinius maisto produktus. Samas dirbs drauge su Baltųjų rūmų vyriausiąja virtuvės šefe Cristeta Comerford, kurią 2005 metais paaukštino prezidentas Bushas. Pirmoji šalies ledi Michelle Obama nusprendė pasilikti iš Filipinų kilusią kulinarę, kuri yra pirmoji dailiosios lyties atstovė, užėmusi tokį postą. Asmeniniam virtuvės šefui atlyginimą nuo šiol mokės vyriausybė, o ne pats Obama.

Alice Waters akcentavo, jog prezidentas turėtų rodyti pavyzdį visai šaliai ir vartoti daugiau sveikų maisto produktų, ypač vietinių. Virtuvės šefė taip pat svajoja apie daržovių lysves Baltųjų rūmų teritorijoje – ši vizija taip pat gali būti įgyvendinta. Samas Kassas yra susirūpinęs šalies gyventojų maitinimosi įpročiais. Pasak šefo, jo profesijos atstovai turėtų tampi lyderiais sprendžiant viešojo maitinimo klausimus. Taip pat pridūrė, kad oficialiai skelbiamas alkstančių žmonių skaičius yra perdėtas: „Yra netgi daugiau žmonių, kurie kenčia nuo nutukimo, diabeto ir kitų problemų, susijusių su persivalgymu“.

Samas baigė Čikagos universitetą, stažavosi Michelin žvaigždėmis įvertintuose restoranuose Europoje. Kurį laiką darbavosi Čikagos vyninėje „Avec“, kurioje gaminami Viduržemio jūros virtuvės patiekalai. Būdamas 28 metų, Samas įkūrė „Neišvengiamą stalą“ („Inevitable Table“) – privačių virtuvės šefų tarnybą Čikagoje. Interneto svetainėje akcentuojama, jog jų paslaugomis naudojasi tie, kurie nori sveiko bei natūralaus maisto – produktai tiekiami iš vietinių ūkininkų, o vynai perkami iš tradicijas puoselėjančių mažų vyno ūkių. Svetainėje nurodoma, jog aptarnaujami privatūs vakarėliai, ruošiamas maistas vaikams.

Elena Germanovič
Šaltinis: nytimes.com, bnd.com
Nuotraukos: drwicked.com, www.wordpress.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną