Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Ką mėgo Maiklas Džeksonas?

2009-07-03
Paskelbk savo straipsnį

Praėjusią savaitę visą pasaulį sukrėtė žinia apie muzikos karaliaus Maiklo Džeksono mirtį. Vos 50-ties vyras buvo prieštaringai vertinamas: vieni jį dievino, kiti – smerkė ir apkalbinėjo. Tačiau, kad ir kaip bebūtų, tenka pripažinti, jog tai išskirtinį talentą turėjęs žmogus. Sunkiu darbu, dideliu ryžtu ir neišsekančia aistra scenai jis sugebėjo pavergti ne vieno milijono gerbėjų širdis. Vieša paslaptis, kad žinomi žmonės norėdami atrodyti nepriekaištingai turi ištverti labai daug. Dėl dėmesio ir pripažinimo jie pasiryžę berods viskam: nuo organizmą alinančių dietų, valandų valandas trunkančių treniruočių, miego stokos, nuolatinio paparacų persekiojimo, savaitėmis ar net ilgus mėnesius trunkančių koncertinių turų iki veido ar kūno formų korekcijos operacijų... Jų Maiklas ištvėrė ne vieną. Visą tai atėmė daug jėgų, nervų, nekalbant apie sveikatą...

Jis buvo ilgai dingęs ir atsivėręs tylos skraiste, tačiau paskutiniais mėnesiais aktyviai ruošėsi savo sugrįžimui. Tiesa, daininkas niekuomet nepasižymėjo dideliu apetitu. Spaudoje ne kartą mirgėjo antraštės, kad jis daugiau valgytų. Deja, dėmesio jis visuomet daugiau skyrė darbui, repeticijoms bei viskam, kas susiję su scena. Gydytojai nuolat jį įspėdavo, jog jo svoris pernelyg mažas. Šis kartas taip pat nebuvo išimtis. Ruošiantis net 50-ties pasirodymų šou reikėjo itin daug jėgų ir sveikatos.

Pats Maiklas Džeksonas sakė: „nežinau kaip ištversiu tokį ilgą koncertinį turą. Planavome vos 10, dėl kurių aš pergyvenau, bet 50... Nesu didelis valgytojas, tačiau stengsiuos priaugti bent kelis kilogramus...“

Visgi, žymus dainininkas gyveno ne oru, turėjo savo mėgiamus gėrimus bei patiekalus. Maiklas mėgo „Eviane Perrier“ mineralinį vandenį, apelsinų sultis ir morkų sultis. Žvaigždė buvo neabejinga meksikietiškiems, egzotiškiems bei vegetariniams patiekalams, o taip pat suši ir picoms. M. Džeksonas lepindavosi ir patiekalais iš vištienos, žuvies. Desertui jis rinkdavosi šviežius, prinokusius vaisius, ledais, pagardindamas juos šokoladiniais rutuliukais „M&Ms“.

Maiklo Džeksono saldus bulvių pyragas (8 asmenims)

Jums reikės:

3 kiaušinių;
½ stiklinės cukraus;
100 gramų sviesto;
1 šaukštelio druskos;
1/3 stillinės pieno;
1 šaukštelio vanilės;
1 šaukštelio cinamono;
1 šaukštelio muskato;
2 ½ stiklinės virtų sutrintų bulvių;
2 šaukštelių šviežiai spaustų citrinos sulčių;
tešlos pagrindo;
pekano riešutų.

Gaminame. Cukrų ir kiaušinius suplakti. Tuomet dėti sviestą, druską, pieną, vanilę ir prieskonių. Gautą masę sumaišyti su virtomis ir sutrintomis bulvėmis, pilti citrinų arba apelsinų sulčių. Mišinį supilti ant pyrago pagrindo, įdėto į kepimo formą. Kepti 300 laipsnių įkaitusioje orkaitėje 40 ar ilgiau minučių, kol pyragas įgaus auksinį atspalvį. Puošti (jei norite) galima pekano riešutų skiltelėmis.

Raminta Skripkaitė
Šaltiniai: telegraph.com; wordpress.com
Nuotraukos: wordpress.com; corbis.com; people.com
Meniu.lt informacija