Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Įvairūs restoranai (svetur)

2008-04-28
Paskelbk savo straipsnį

Prancūzija
Prancūzijos sostinėje Paryžiuje, 84 Rue de Varenne gatvėje, įsikūręs prabangus restoranas, kurio virtuvėje vadovauja kulinarijos meistras Alain Passard. Žurnalas „Forbes“ šį restoraną įtraukė į geriausių restoranų penkiasdešimtuką. Be kita ko, „L‘Arpege“ restorano meniu taip pat išrinktas vienu brangiausių ir puikuojasi pačioje sąrašo viršūnėje.

Kulinarinio pasaulio žinovai sako, kad Alain Passard yra tikras „kulinarijos superdidvyris bei renesanso vyras“. Muzikanto sūnus, jaučiantis aistrą muzikai bei laisvalaikiu grojantis saksofonu, nepamiršo ir vaikų – parašė vaikų valgių gaminimo knygą.

„L‘Arpege“ patiekalai išties gurmaniški. Restorane galima paskanauti karpačio su langustais, ikrų, alyvuogių ar pasimėgauti vaniliniu pyragaičiu su konjaku. Restorano meniu visada galima rasti kiaušinių bei cukruotų pomidorų, įdarytų ananasais, razinomis, migdolais ir dar visa eile ingredientų.

Vynų kainos svyruoja nuo 50 iki 55 000 eurų, priešpiečiai kainuotų apie 130 eurų, o vakarienė piniginę patuštintų beveik 340 eurų. Norintiems apsilankyti, vietas derėtų užsisakyti mažiausiai prieš porą savaičių.

Japonija
Japonijoje, Tokijo miesto Shinbashi verslo rajone, įsikūręs kuklus ir kartu išskirtinis restoranas „Aragawa“. Šis restoranas įrengtas rūsyje ir čia nėra jokių lankytojus pasitinkančių kamerdinerių.

Tai vienas iš brangiausių pasaulio restoranų, kuriame gali paragauti vadinamos kobe jautienos didkepsnio, prie kurio patiekiama tik pipirai ir garstyčios.

Marmurinė mėsa – kobe jautiena – yra brangiausia mėsa pasaulyje. Kobe mėsa „gaunama“ iš wagyu veislės karvių. Su šiomis karvėmis, kurios auginamos Japonijoje, netoli Kobės miesto, elgiamasi ypač gražiai, nes manoma, jog tik „laimingo“ gyvulio mėsa gali būti skani. Pasakojama, kad šios karvutės ir alumi pavaišinamos.

Pusė kilogramo marmurinės mėsos kainuoja apie 800 JAV dolerių, tad už gardų kepsnį iš jos tenka atseikėti pakankamai daug. „Aragawa“ restorane iš 250 g paruoštas kobe jautienos „steikas“ kainuoja apie 258 JAV dolerius, o jei užsisakysite dar ir butelį vyno, vakarinis pasisėdėjimas čia atsieis beveik 550 JAV dolerių.

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotraukos – www.instablogsimages.com, www.wall-street.ro
Meniu.lt informacija