Italijoje brangsta kava (Svetur)

Italijoje brangsta kava (Svetur)

Neseniai pabrangusi kava tiesiog šokiravo Romos, kurioje veikia apie 9,5 tūkstančio barų, gyventojus. Italai garsėja savo „meile“ kavai, tačiau vis daugiau šios šalies sostinės gyventojų ją pasigamina namie, užuot ėję į kavinę, nes įprasti itališki pusryčiai (espresso ir riestainis – „caffe e cornetto“) kainuoja net 2 eurus. Cappucino taip pat pabrango. Nors Italijoje kavamedžiai neauga, būtent ši šalis tituluojama kavos gimtine arba namais. Taip yra dėl to, kad italai tiesiog beprotiškai mėgsta kavą: ši šalis garsėja kavos skrudinimu bei espresso aparatais. Italai siekia pagaminti aukščiausios kokybės kavą: espresso, capuccino bei Cafe Latte kavos ruošimas čia prilyginamas menui.

Egzistuoja daugybė ritualų ir taisyklių, kaip reikia gerti kavą Italijoje. Iš pradžių turėsite už ją susimokėti, o kvitelį atiduoti už baro dirbančiam kavos barmenui. Laukdami, kol jis pagamins kavą, pastebėsite, kad daugelis italų kavą išgeria labai greitai. Italijoje įprastas pasisėdėjimas prie kavos puodelio nėra populiarus: dažniausiai espresso išgeriama per 1-2 minutes. Dėl padidėjusios kavos kainos vis daugiau Romos gyventojų atsisako šio įprasto ritualo ir kavą geria namie.

Romos barų sąjungos premjeras komentavo, jog kainos pakilo dėl pakilusių kavos didmeninių kainų: anksčiau kavos kilogramas kainavo 13-14 eurų, o dabar net 18. Dėl šios priežasties galutinė kaina klientui taip pat išaugo: vietoj įprastų 60 euro centų tenka mokėti 80. Pakilus pieno kainoms, pabrango ir capuccino.

Daugelis Romos barų savininkų tvirtina, kad padėtis iš tikrųjų pablogėjo: mažai liko žmonių, kurie ateina išgerti kavos 3 kartus per dieną. Taip pat trečdaliu smuko „cornetto“ riestainių, kurie dar neseniai buvo neatsiejami itališkų pusryčių dalimi, pardavimai.

Parengė Elena Germanovič
Šaltinis: wiadomosci.onet.pl; deliciuositaly.com;
Nuotraukos: media.torontolife.com;
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną