Išsilavinę žmonės maitinasi teisingiau

Išsilavinę žmonės maitinasi teisingiau

Amerikiečių specialistai išsiaiškino, kad aukštąjį išsilavinimą turintys žmonės pirmenybę teikia mažai kaloringiems ir naudingų medžiagų turintiems produktams. Vašingtono universiteto mokslininkai tokią išvadą padarė po to, kai palygino 164 suaugusiųjų mitybos racioną ir išlaidas maistui.

Suvalgomo maisto kaloringumas – mitybos kokybės rodiklis, teigia specialistai. Liesa mėsa, žuvis, pieno produktai, šviežios daržovės ir vaisiai – produktai, kuriuose mažai riebalų, todėl su jais organizmas pasisavina mažiau kalorijų. Greitasis maistas ir saldumynai yra energijos „pripildyti“ maisto produktai, kuriuose gerokai daugiau kalorijų ir mažai naudingų medžiagų. Pirmoji produktų grupė padeda išlaikyti normalų kūno svorį, saugo nuo rizikos susirgti diabetu, širdies ligomis, vėžiu. Kaloringesnis maistas – chroninių susirgimų priežastis. Mokslininkų nuomone, su išsilavinimu yra susijusi ir gyvenimo trukmė.

Pasak mokslininkų, vyrai išleidžia daugiau pinigų produktams. Tai rodo, kad stipriosios lyties atstovai valgo daugiau nei silpnosios. Be to, paaiškėjo, kad aukštąjį išsilavinimą turintys dalyviai maitinasi geriau ir pirmenybę teikia brangesniems produktams, nepaisant pajamų dydžio.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: http://newsland.ru
Nuotrauka: corbis.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną