Išrinkti geriausieji šalies vynai

Išrinkti geriausieji šalies vynai

Parsisiųsti Čempionato suvestinę PDF formatu.

Vyną čempionatui teikia Lietuvos importuotojai. Dažniausiai tai naujausio derliaus šalies parduotuvėse parduodami vynai. Pagal nusistovėjusią tvarką jie vertinami dviem etapais: pirmajame etape dalyvauja visi pateikti vynai, jie vertinami aklai pagal 100 balų sistemą. Tie vynai, kurie gauna 89 ir daugiau balų, patenka į finalinį etapą ir degustuojami dar kartą.

Vynai, kurie pirmajame etape pelno 88 balus, apdovanojami sidabro medaliais, o vynai, gavę 87 ir 86 balus, – bronzos. Pirmajame etape 89 balus pelnę vynai finale gali laimėti ir aukso medalius, jei antrą kartą bus įvertinti 90 ar daugiau balų.

Šiemet, be „Grand Prix“, aukso, sidabro ir bronzos medalių laimėtojų, dar buvo renkamas ir geriausias „Pinot Noir“, geriausias putojantis ne šampanas ir geriausias pusiau saldus vynas. Čempionate renkami ir geriausi lietuviški vaisių ir uogų vynai.

Daugiausiai aukso medalių pelniusi vyninė tituluojama Metų vynine.

Vynus vertina kviestinė geriausių Lietuvos vyno ekspertų komisija. Šiemet teisėjavo: Beatričė Laurinavičienė („Verslo žinios“), Albertas Koncijalovas („Liviko“), Tadas Abišala, Žydrūnas Krapukaitis („Bennet Distributors“), Gintautas Jašinskas, Petras Jarašūnas, Mindaugas Paliukas („Mineraliniai vandenys“), Arūnas Starkus, Rasa Starkus, Andrius Valčiukas, Andrius Pagojus („Vyno klubas“), Arminas Darasevičius („Time“), Narimantas Miežys („Kempinski“), Rytis Jurkėnas, Domininkas Velička, Ilja Šarovas, Neringa Nemanytė (nepriklausomi vertintojai), Jolanta Smičienė („Pernod Ricard Lietuva“), Raimundas Nagelė, Ramūnas Pilvelis, Andrius Diliautas, Evaldas Petkus (Lietuvos vyndarių asociacija), Stasas Smolskij („Eugesta“). Varžybų komisaras – Jurgis Šliogeris. 

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną