Ispanijoje išdygs universitetas kulinarams (pasaulyje)

Ispanijoje išdygs universitetas kulinarams (pasaulyje)

Ispanija padėjo pirmąjį akmenį Kulinarijos Universiteto pamatams. Šioje mokymosi įstaigoje bus viskas, nuo tyrimų laboratorijos, kur virtuvės šefai analizuos skonio paslaptis iki kulinarijos paskaitų ir dar daugiau...

Baskijos kulinarijos centre (The Basque Culinary Centre), kurio išvaizda primins lėkščių kalną, įsikurs mokslininės kulinarijos Universitetas ir kulinarinių tyrimų bei inovacijų centras.

Centrą planuojama atidaryti Baskų šalyje 2011 metų rugsėjį, Ispanijos provincijoje San Sebastiane, mieste, garsėjančiame savo kulinarinėmis tradicijomis.

„Kulinarija – tai ne tik menas, kultūra ir industrija, tai dar ir technologija ir mokslas“, - pirmojo akmens padėjimo pamatams ceremonijoje kalbėjo Ispanijos mokslo ministrė Kristina Garmendija (Christina Garmendia).

Kaip buvo pranešta Reuters atstovų, Ispanijos valdžiai į šalį sugrąžinti turistus padės žymusis virtuvės šefas Ferran Adria, esantis garsiojo restorano „El Bulli“ įkūrėjas bei garbingo titulo „geriausio virtuvės šefo pasaulyje“ savininkas.

Turizmas – gan nemažas ispanų ekonomikos šaltinis. Kaip ir kitos Europos šalys, Ispanijos turistinė industrija ženkliai nukentėjo nuo ištikusios krizės. Ferran Adria, drauge su įkūrėjais bei verslo mokyklos „Esade Business School“ Barselonoje ir Banko „La Caixa“, įkurs naują komitetą pavadinimu „Tourism Management and Gastronomy School“.

Žymusis virtuvės šefas kiekvieną savaitę artimiausius keletą metų Ispanijos viešbučių bei restoranų valdytojus mokys virtuvės paslapčių, atskleis daug kulinarinių naujovių. Projekto finansavimui, Ispanijos valdžia skyrė 14 mln. eurų.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: Reuters.com
Nuotraukos: dezeen.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną