Įsimylėjėlių laukia Madridas ir Monte Karlas (pasaulyje)

Įsimylėjėlių laukia Madridas ir Monte Karlas (pasaulyje)

Įsimylėjelių šventę ketinantiems sutikti bene aistringiausioje Europos sostinėje, apsistoti vertėtų žymiąjame viešbutyje „Ritz“, kur saldžiosioms porelėms paruošta aistros kupina programa.

„Ritz“ - prabangiausias ir legendinis Madrido viešbutis, duris atvėręs dar 1910 metais. Įsikūręs pačiame Ispanijos sostinės centre, greta Prado muziejaus ir Retiro parko.

Kiekvieno iš 137 kambarių ir 30 apartamentų interjerą puošia nuostabūs rankų darbo kilimai, siuvinėta patalynė, antikvariniai baldai, marmuru dekoruotos vonios kambariai...

Tokioje prašmatnioje ir ypatingoje aplinkoje sutikti Šv. Valentino dieną, ko gero neatsisakytų nė vienas.

Atvykimo dieną, vasario 12-tąją, svečiai bus maloniai nustebinti, kambaryje radę butelį ispaniško putojančio vyno.

Vakare gi, restorane „Goya“ porelių lauks prabangi vakarienė. Romantiškame valgiaraštyje - austrės, fua gra su raudonojo vyno padažu ir prieskoniais, vėžys sriuboje, ypatingai paruoštas „aistros vaisius“ - marakuja, elnienos filė su moliūgų garnyru bei desertas iš aromatingų egzotiškų vaisių. Kiek vėliau bus patiektas „Mumm Cordon Rouge“ šampanas bei išskirtiniai ispaniški vynai. Vasario 14-tosios rytą laus pusryčiai su šampanu. Tokio malonumo kaina – nuo 486,85 eurų dviems.

Gastronominė romantika Monte Karle

Svajojantiems apie nepamirštamą Šv. Valentino vakarienę, ne pro šalį apsilankyti Monte Karle. Specialiai šiai progai, daugiausiai titulų turintys Žydrosios pakrantės virtuvės šefai paruošė išskirtinę gastronominę programą.

Monake nesuprantama frazė „ne sezonas“. Ir žiemą ir vasarą šalia bohemiškų restoranų stovi prabangūs automobiliai, o kiekvieną vakarą gatvėmis vaikšto kailiais apsirėdžiusios damos, lydimos elegantiškų džentelmenų...

Kerinti atsmosfera čia karaliauja ištisus metus. Visų įsimylėjelių šventei keturi žymūs virtuvės šefai savo restoranuose paruošė ypatingą meniu. Legendiniame „Café de Paris“ svečių laukia neįprastas degustacinis rinkinys „Méli-Mélo“, kurio ingredientus virtuvės šefas Jacques Lambert saugo paslaptyje. Viešbučio „Hermitage“ iškilmių salėje „Salle Belle Epoque“ virtuvės šefas Joel Garo kvies iškilmingos vakarienėssu egzotiškais patiekalais, kuriais mėgautis galės grojant kviestiniam orkestrui.

Restorano „Salle Empire“ (viešbutyje „De Paris“) trijų Michelin žvaigždučių savininkas, virtuvės šefas Frank Cerutti sukūrė meniu „Jam“ ir „Jai“, o restorane Blue Bay, bus surengtas teminis vakarėlis „Maistas ir Meilė“ (ang. „Food & Love“)... 

Ką gi, romantikos išsiilgusiems pasiūlymai išties kerintys, tačiau jei liksite Lietuvoje, pasinaudokite šiais>>

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: travel.com
Nuotraukos: alltravels.com; dailymail.co.uk
pirmoje ir antroje - „Ritz“ viešbutis
trečioje - viešbutis „Hermitage“
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną