„Irmanto sriubos“ – pirmasis Lietuvoje sriubų restoranas (Vilnius)

„Irmanto sriubos“ – pirmasis Lietuvoje sriubų restoranas (Vilnius)

Sostinėje, Jakšto g. 7, birželio 1 dieną buvo atidarytas restoranas „Irmanto sriubos“. Restorano savininkas Irmantas Jablonskas, dalyvaujantis SEB „Verslo meno“ projekte, tapo vienu iš laidos „Vertas milijono“ nugalėtojų. Laimėtus pinigus vaikinas skyrė savo projektui įgyvendinti – atidarė sriubų restoraną.

„Žinau, kad projektų idėjų buvo apie 2000. Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę sudalyvauti „Verslo mene“ (būtent jis mane labiausiai paskatino eiti iki galo), kuris mano idėją ir nupirko. Niekas nepatikėtų, kad vos per mėnesį įrengėme restoraną. Iš pradžių atrodė, kad tai neįmanoma, tačiau, kaip matote, mes sėkmingai veikiame. Esu patenkintas, kad viską spėjome laiku. Panašų restoraną prieš metus, keliaudamas su tėčiu, pamačiau Belgijoje. Tai buvo gana kuklaus interjero savitarnos restoranas, kuriame siūlomi įvairūs sultiniai. Prie jų galima pasirinkti priedų, kurie beriami tiesiai į sriubą. Idėja man patiko“, – pasakoja restorano savininkas Irmantas.

„Mūsų restoranas kitoks, lankytojams siūlome išbaigtą produktą – gardžias sriubas. Iš pradžių planavome savitarnos grandinę, tačiau interjeras buvo sukurtas gana prabangus, todėl nusprendėme įrengti viską taip, kaip reikia – su padavėjais. Interjeru rūpinosi Laisvis Janulis. Žinau jo darbo kokybę, todėl pasirinkau būtent jį. Man labai patinka ant vienos sienos nutapytas „angelas su prieskoniais“: galima įžvelgti būtybę su dviem sparnais, rankose laikančią prieskonius – šis angelas tapo vienu iš restorano akcentų.“ Restorane kaba paveikslai, veidrodžiai, originalūs šviestuvai, o VIP salėje, kurioje telpa iki 16 žmonių, įrengtas židinys.

Vaikinas pasakoja, kad nuo mažens stebėjo tėčio veiklą, kuris buvo restorano „Kuba“ savininkas, dirbo „Danutės pyraguose“, o šiuo metu plečia „AJ šokolado“ parduotuvių tinklą. „Tėtis man daug padėjo įkuriant nuosavą restoraną, dar ir dabar jis mane moko ir nuolat pataria. Esu jam už tai labai dėkingas...“

„Per tokį trumpą laiką jau turime ir pastovių lankytojų, kai kurie pas mus užsuka kasdien. Kiekvieną dieną atnaujiname valgiaraštį, siūlome penkias sriubas: trintą, netrintą, aštrią, sotesnę, lengvesnę. Prie sriubų arba išsinešti siūlome šviežių, vietoje kepamų bandelių: su daržovėmis, špinatais bei prancūzišką ragelį. Kai kas juokiasi, kai sužino, jog mūsų restorane yra tik penkios sriubos, tačiau kasdien daugiau gaminti būtų netikslinga. Jei, pavyzdžiui, išvirtume 20, tai vakare didesnę dalį tektų išpilti“, – pasakoja Irmantas. Užsukę į restoraną „Irmanto sriubos“, paragaukite firminės svogūnų sriubos. Netrukus valgiaraštį papildys „Delongės“ sriuba, pavadinta Irmanto draugo garbei. Tai aštri ir soti kalakutienos sriuba, gaminama pagal ypatingą receptūrą.

Daugiau apie restoraną>>

Parengė Elena Germanovič
Restorano archyvo nuotraukos
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną