Ir pipirai gali būti degustuojami, kaip vynas

Ir pipirai gali būti degustuojami, kaip vynas

Tuo pirma įsitikinau pats, viešėdamas Švedijoje, o dabar džiaugiuosi turėdamas galimybę tai atskleisti savo kolegoms bei visiems, mėgstantiems gaminti ir vertinantiems kokybišką maistą“, – sako šefas Justinas Kapkovičius, darbo virtuvėje paslapčių sėmęsis Škotijoje ir Norvegijoje bei dirbęs garsiuose Lietuvos restoranuose „Domm“, „La Provance“ ir „IDW Esperanza Resort“.

Tellicherry_Justinas_Kapkovicius_ir_Ieva_Stasiuleviciute

Pasak jo, susidomėjimas renginiu patvirtina, jog užsienyje atliktos šefų apklausos rezultatai atspindi ir situaciją Lietuvoje. Jie rodo, jog net virtuvės profesionalai nežino visko apie gausiausiai pasaulyje naudojamą prieskonį – pipirus. 68 proc. šefų pripažino, jog dar yra daug ką sužinoti apie juoduosius pipirus, nors net 78 proc. jų sako naudojantys pipirus bent 7-iuose iš dešimties jų gausiausiai užsakomų meniu patiekalų. Taip pat trys ketvirtadaliai iš apklausoje dalyvavusių daugiau nei 400 šefų teigė, jog prieskonius renkasi remdamiesi ne kaina, o jų skoniu.

Tellicherry_Deivydas_Praspaliauskas_Arturas_Braslauskas_ir_Justinas_Kapkovicius

Susipažinti su naujųjų „Tellicherry“ pipirų skoniu, kuriame susijungia švelniai juntamas aštrumas ir svarus vaisių poskonis, renginio dalyviai galėjo ne tik degustacijos metu, bet ir po jos – drauge su Justinu Kapkovičiumi vaišes, pagardintas pipirais iš Indijos, vakaro svečiams ruošė dukart geriausiu Lietuvos šefu išrinktas Deivydas Praspaliauskas bei viena žinomiausių Lietuvos konditerių Rūta Šiušienė, svečius nustebinusi marcipaniniais keksiukais su braškėmis ir pipirais.

Tellicherry_Deivydo Praspaliausko keptos anties uzkandis_1

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną