III žuvies barbekiu kepimo čempionate triumfavo Pajūrio restoranų šefai

III žuvies barbekiu kepimo čempionate triumfavo Pajūrio restoranų šefai

LBKA direktorius Aurelijus Bagočiūnas atskleidė, jog penkių nepriklausomų teisėjų komisija komandų paruoštus patiekalus aklai* vertino pagal penkis kriterijus: patiekalo išvaizdą lėkštėje; pagrindinio ingrediento pirmo kąsnio skonį; iškepimo lygį; visų ingredientų suderinamumą ir bendrą patiekalo skonį.

Daugiausia balų – 179 – pagal šiuos kriterijus surinko ir čempionato nugalėtojais tapo Klaipėdoje įsikūrusio armėnų restorano „Ararat“ virtuvės šefai. Antroji vieta (175 balai) atiteko taip pat klaipėdiškiams – komandai „Fridricho kapitonai“. Trečiasis liko „Barbekiu legionas“ iš Kauno, surinkęs 170 balų.

Be konkursinių užduočių, buvo vertinama „Gražiausia stinta lėkštėje“ bei „Gražiausia kompozicija“. Pirmojoje nominacijoje nepralenkiama buvo vilniečių „Dream team“, kuri šalia keptos žuvies patiekė įspūdingą stintos odelės traškutį. Komisijos nuomone, „Gražiausią kompoziciją“ sukūrė Kauno regiono barbekiu komanda. Ji juvelyriškai ir subtiliai lėkštėje išdėliojo žuvį, daržoves ir baklažanų padažą.

„Mūsų organizuojami čempionatai kasmet sutraukia vis daug žiūrovų. Juolab šiais metais stintas kepė ir prezidentė Dalia Grybauskaitė, – apie susidomėjimą čempionatu kalba A. Bagočiūnas. – Šventės lankytojams ne tik smagu stebėti komandų varžytuves, bet ir pabendrauti su išradingais virtuvės šefais, pasidalinti žuvies kepimo gudrybėmis ar receptais. Todėl ir šūkį čempionatui parinkome neatsitiktinai: „Darykime žmones laimingus, kepkime barbekiu ir susiraskime draugų visame pasaulyje“. 

nr.2

* tai toks vertinimo būdas, kai teisėjai nežino, kas pagamino patiekalus - jie komisijai pateikiami užkoduoti. 

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną