Ieva Kaminskaitė dievina žalią žuvį

Ieva Kaminskaitė dievina žalią žuvį

„Dviračio žynių“ aktorė, realybės šou „Baras“ dalyvė, renginių vedėja, vokalinio ansamblio „INMEZZO“ dainininkė Ieva Kaminskaitė mėgsta kiniškus patiekalus, gamindama dainuoja ir negali atsispirti ankstyvajam pienių medui...

Ar domitės sveiku gyvenimo būdu?
Tikrai domiuosi daugeliu sveiko ir netradicinio gyvenimo būdo variantų, bet sunkus šiandien mūsų gyvenimėlis, tad kinta ir tas mano gyvenimo būdas: iš sveiko į labai sveiką, į labai nesveiką, atgal į sveiką ir t. t.

Mieliau valgyti namuose, ar kavinėje, restorane?..
Pats smagiausias ir jaukiausias valgymas – tik namuose!

Ko randate svetur, o Lietuvoje pasigendate?
Lietuvoje mažokai egzotiškų, t. y. svečių šalių patiekalų restoranų. Be proto mėgstu kiniškus patiekalus, tačiau jų kainomis ir kokybe Lietuvoje tenka nusivilti, kuo toliau, tuo labiau... Apie afrikietiško maisto restoranus Lietuvoje išvis tenka tik pasvajoti. Nėra afrikiečių, nėra ir restoranų. Būtų smagu, ypač valgant rankomis egzotišką maistą, pajusti ypatingą kontaktą su drauge užkandžiaujančiais.

Pagal ką renkatės restoranus/kavines?
Žiūrint su kuo ir dėl kokios priežasties ten einu. Jei tik pavalgyti, žinoma, kuo ramesnė muzika ir geras, plataus asortimento maistas būtų idealu. Kinų restoranas tam kaip tik tiktų, bet... Užsienyje teko pabuvoti aukšto lygio aptarnavimo restoranuose, paragauti nuostabios farširuotos lydekos su pasakišku vynu, skambant gyvai, juodaodžių atliekamai džiazo muzikai...

Keisčiausias patiekalas, kokį teko ragauti. Norėtumėte pakartoti?
Afrikietiškas „Egussi“ – troškinys su trinto lianos vaisiaus tešla. Mėsa derinama su žuvimi ir jūrų gėrybėmis. Šokiravo, bet mielai pakartočiau.

Kokiam patiekalui/produktui jaučiate silpnybę?
Negaliu atsispirti ankstyvajam pienių medui su koriais. Jį perku, net jei dar turiu namuose. O šiaip dievinu žalią žuvį: lašišą, strimelę, skumbrę ir t. t. Sunku pasakyti, nes ypač įtampos kupinomis dienomis darausi pamišusi dėl maisto, tad dievinamasis produktas gali keistis kas savaitę.

Kuo vaišinate svečius?
„Svečių stengiuosi nepriiminėti namuose. Jie turi būti ypatingi, kad galėtų užkariauti mano erdvę ir dar ragauti specialiai gaminamų patiekalų“, – šmaikštaudama atsako Ieva. Visgi tokių svečių yra, o jiems žavioji pašnekovė gamina nepakartojamą Jamaikos troškinį. „Šio patiekalo receptas amžiams išliks mano galvos platybėse! Apskritai, gaminant pagal savos kūrybos receptus, visada pavyksta geriausiai ir skaniausiai. Tiesa, sukinėjantis virtuvėje ne pro šalį padainuoti ir jokiu būdu nesikeikti!“ – pataria pašnekovė.

Kalbino Raminta Skripkaitė
Nuotraukos iš asmeninio Ievos Kaminskaitės archyvo
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną