Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Grotthuss" viešbučio aukšti reikalavimai atsispindi ir restorano „La Pergola“ aplinkoje

2011-12-05
Paskelbk savo straipsnį
Įmantrūs šviestuvai bei senoviniai baldai suteikia jaukumo, šviežių gėlių puokštės pagyvina patalpas, veidrodžiai vizualiai praplečia erdvę bei suteikia elegancijos. Malonus bei profesionalus personalas visada geranoriškas bei pasiruošęs padėti. Nedideliame restorane yra keturios salės, viena iš jų žiemos sodas – mėgstamiausia pobūvių vieta.

Restorane dirba virtuvės šefas Sergej Kokoškin, kuris svečius stebina nedideliu, sezoniniu bei gurmanišku europietiškos virtuvės valgiaraščiu. Lankytojai žino, kad visada ras sterko, kuris siūlomas su pomidorų sugo ir keptomis paprikomis bei bulvių piure su alyvuogių aliejumi, o taip pat jautienos antrekoto su bulvių pyragėliu. Vietoje gaminamas karamelizuotas štrudelis su obuoliais taip pat nepalieka abejingų.

Kiekvienas patiekalas – virtuvės šefo kūrybiškumo bei profesionalumo įrodymas, todėl pakalbinome Sergėjų ir paprašėme pasidalinti savo požiūriu į kulinariją.


Kas yra „gourmet“ sąvoka?

„Gourmet“- terminas kilęs iš prancūzų kalbos, apibūdinantis asmenį, kuris atsakingas už valgius ir vynus. Šiais laikais žodis „gurmaniškas“ – tai maisto ir gėrimų siūloma įvairovė, kuri išsiskiria savo aukščiausia kokybe, išskirtiniu skoniu, bei produktais, tai kas vertingiausia ir geriausia. Vadovaujantis tokiais kriterijais yra organizuojama restorano veikla.

Ar laikote save vienu geriausiu restoranų Vilniuje?
Ar mes geriausieji? – nežinau, manau, kad žingsniuojame tvirtu žingsniu ir teisinga kryptimi. Klasikinis restoranas laikosi aukščiausių tarptautinių kokybės standartų, todėl patiekalai, žaliavos, aptarnavimas, interjeras turi atitikti aukščiausios kokybės kriterijus. Tai yra mūsų restorano politika.

Kaip ir kokios pasaulinės maitinimo tendencijos atsispindi Jūsų virtuvėje?

Sudarant ir koreguojant patiekalus, atsižvelgiama į sezoniškumą. Juk mes žiemą įpratome valgyti labiau sotesnį ir sunkesnį maistą. Taip pat į mūsų svečių pageidavimus, pasiūlymus, nepamirštame ir vietinių produktų. Manau, kad keptos anties burokų putėsių, bei kriaušė su vaniliniu padažu, bus vienodai įdomu paragauti visiems. Ir sostinės svečiams, atvykusiems iš užsienio, ir lietuviams.

Ką įdomesnio siūlote užsienio svečiams ir mūsų šalies gero maisto mėgėjams?
Pvz. restorano svečiams iš užsienio esame paruošę „Kulinarinę kelionę po Lietuvą“. Mėsos mėgėjams labai norėčiau pasiūlyti „Troškinta elniena su grikių užkepėle, bei prieskoninėmis daržovėmis“. Taip pat siūlau paragauti „Keptų šukučių su cukinijos paštetu ir daržovių – voveraičių „ratatouille“.