Grikių granola

Grikių granola

Vienas mano mėgstamiausių variantų pusryčiams yra granola. Visada turiu save stabdyti, kad nesuvalgyčiau jos per daug ? Labiausiai ją mėgstu valgyti su sojų jogurtu ir mangu ? Dažniausiai darausi avižų dribsnių granolą, bet dabar jos vietą kuriam laikui užims daigintų grikių!

INGREDIENTAI
1 1/2 puodelio džiovintų daigintų grikių
1/4 puodelio migdolų
1/4 puodelio lazdyno riešutų
2 šaukštų kokosų aliejaus
3 šaukštų datulių sirupo (arba agavų, klevų sirupo ar medaus)
Žiupsnio druskos

GAMINIMAS
1. Grikius, riešutus ir druską sumaišome dubenyje. Kokosų aliejų pašildome su pasirinktu saldikliu, kol ištirpsta, ir pilame ant grikių mišinio, viską gerai išmaišome.
2. Gautą masę tolygiu sluoksniu paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, suformuodami vieną didelį blyną, kad tarp grikių nebūtų tarpų. Iš viršaus paspaudžiame šaukštu, kad grikiai daugiau mažiau suliptų - taip gausime sulipusius gabalėlius, o ne birius apkepusius grikius.
3. Kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 6-7 min. Svarbu stebėti, nes gana greitai pradeda degti riešutai.
4. Ištraukiame skardą ir paliekame granolą visiškai atvėsti. Nejudiname! Tik visiškai atvėsusią perkeliame į pasirinktą laikymo indą.

@Follow Your Spoon

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną