Grikių duonelė

Grikių duonelė

INGREDIENTAI 
1 puodelio neskrudintų grikių kruopų (ir vandens jiems mirkyti)
1/4 puodelio chia sėklų
1 puodelio vandens
1/3 Žiupsnio druskos
6 g. Saujos saulėgrąžų ar kitų mėgstamų sėklų ar riešutų

GAMINIMAS (60 MIN + PASIRUOŠIMAS)
Grikius užpilame vandeniu ir paliekame brinkti bent 1 val. Vėliau tą vandenį nupilame, grikius ir chia dedame į blenderį, pilame vandenį, beriame druską ir kelias minutes viską gerai malame, kol pasidaro vientisa masė. Ją pilame į nedidelę kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ant viršaus užbarstome sėklas. Dedame kepti į 180 laipsnių orkaitę apie 40-50 min. Iškepus atvėsiname. Laikiau susuktą į kepimo popierių, nedėjau į šaldytuvą, ir valgiau visą savaitę - duonelė nesudžiuvo ir net po kelių dienų atrodė tokia pat šviežia. Patiks tiems, kurie mėgsta grikių skonį!

Recepto autorius: Follow your spoon

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną