Greitojo maisto užeiga ar restoranas?

Greitojo maisto užeiga ar restoranas?

Amerikos mokslininkai atliko tyrimą, kurio rezultatai nustebino. Pasirodo, greitąjį maistą galima palyginti net su šventiniais pietumis restorane, jei galvojame tik apie kalorijas, o ne sotumą.

Dauguma žmonių pietauja viešojo maitinimo įstaigose. Jei palygintume restoranų ir greitojo maitinimo įstaigų valgių kalorijų kiekį, pamatytume, kad greitasis maistas figūrai kenkia mažiau, nei buvo manyta anksčiau. Tokie amerikiečių tyrimo rezultatai publikuojami specialiame žurnale „Review of Agricultural Economics“.

Mokslininkai nustatė mėsainių, skrudintų bulvyčių ir kitų patiekalų iš greitojo maisto užeigų kaloringumą ir palygino su restoranų maistu. Rezultatai parodė, kad restoranų maistas yra kaloringesnis. Juk porcijos savitarnos įstaigose perpus mažesnės nei restoranuose, kuriuose kompleksinius pietus atneša padavėjas. Dėl šios priežasties restorane suvartojame daugiau kalorijų nei greitojo maitinimo įstaigose.

Tiesa, tyrimai taip pat parodė, jog po apsilankymo restorane žmonės ilgiau išlieka sotūs, todėl likusią dienos dalį valgo kur kas mažiau. Po apsilankymo greitojo maisto užeigoje praalkstama žymiai greičiau.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.kedem.ru
Nuotraukos: www.sxc.hu, www.wordpress.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną