GIY (Grill It Yourself) arba Pasigamink Pats

GIY (Grill It Yourself) arba Pasigamink  Pats

Kaip Jums – ateini į restoraną, pasigamini sau maistą pats ir dar už tai susimoki padorią kainą. Skamba neįtikėtinai? Bet tokie restoranai labai populiarūs visame pasaulyje. Grilio patiekalų kepimas prie stalo – gana rimtas iššūkis, reikalaujantis specializuotos įrangos, papildomų saugumo priemonių, tačiau vienareikšmiškai, tai atsiperka, nes toks restoranas tampa ne tik vieta pavalgyti, bet ir papramogauti su kompanija, šeima ar organizuojant įmonės vakarėlį.

Gaslamp Strip club, San Diegas, JAV

www.cohnrestaurants.com/gaslampstripclub

Jeigu norisi pasigaminti pačiam, tačiau nėra galimybių arba tiesiog nesinori plauti indų ir įrankių, galima rinktis „išsigrilink pats“ vietelę. San Diege (JAV) įsikūręs restoranas egzotišku pavadinimu „Gaslamp strip club“. Čia galioja griežtas amžiaus cenzas, į restoraną neįleidžiami jaunesni nei 21 metų lankytojai. Pretenzingas ir interjeras – prabangūs odiniai krėslai, senovinės plytų sienos, sunkios užuolaidos, tarnaujančios kaip pertvaros, kai norisi privataus vakarėlio, o pagrindinis ir ryškiausias akcentas – siena, nukabinėta žymaus pin-up dailininko kūriniais, publikuotais Playboy žurnale.

Svarbiausia interjero „detalė“ – grilius. Ir ne šiaip akmeninis grilius ar grotelės ant stalo. Restorano patalpose stovi iš tikrųjų profesionalus grilius, kuriame galima pasigaminti kepsnius, vegetariškus patiekalus... tiesą sakant – bet ką. Restorane iškabintos maisto gamybos ant griliaus rekomendacijos, bet kada galima paprašyti aptarnaujančio personalo pagalbos, kuris mielai dalinasi grilinimo paslaptimis. Kepsniams naudojama 21 dieną brandinta jautiena, o garnyrai patiekiami „šeimyniškomis porcijomis“, t. y. viename dideliame inde, kurio turinį galima dalintis visai kaip prie šeimyninio pietų stalo. Įdomu, jog galima ne tik pasigaminti vakarienę pačiam, bet ir naudoti savo prieskonius. Beje, pavadinimas „strip“ kilęs ne nuo kvapą gniaužiančių įvykių baro patalpose, o nuo skiriamojo baro ženklo – kepsnio „strip steak“ pavadinimo.

Restorane įrengtas ir vyno rūsys su kontroliuojama temperatūra, kur galioja savitarnos taisyklės. Čia, tarsi parduotuvėje, skaitydami etiketes galite išsirinkti, kokį vyną gersite vakarienės metu.

 

The Jar, Olandija

www.karrewiel.nl

Restoranas „The Jar“ įsikūręs kartu su boulingo klubu. Čia galima ne tik pačiam išsikepti kepsnį, bet ir pasirinkti, kokia įranga jį norisi gaminti. Restoranas siūlo net keletą grilių rūšių: dūmo kvapui ir tikram grilio skoniui išgauti – akmens grilius; mažiau kaloringam maistui paruošti – spider keptuvė; uždara stalo kepsninė-orkaitė – kepti picoms, mėsai, daržovėms.

Restorane, prieš sėdant prie pasirinkto griliaus, svečiai pasitinkami su gėrimo taure ir tapas užkandžiais. Šviežiai paruoštus produktus gamybai galima pasirinkti iš bufeto, kuriame mėsa, daržovės ir kiti produktai apdairiai sugrupuoti, kad pagal individualius poreikius lengvai išsirinkti galėtų ir vegetarai, ir košerinį maistą vertinantys lankytojai.

Sariwon Korean BBQ Restaurant, Fillipinai

www.certifiedfoodies.com/2012/05/sariwon-korean-restaurant-bonifacio-high-street/

 

Geriausio korėjietiško restorano apdovanojimus laimėjusiame restorane „Sariwon“ korėjietiškas BBQ gaminamas ant restorano staluose įmontuotų unikalių keramikinių kepsninių su integruota dūmų ištraukimo sistema. Ant šių grilių gali būti dedamas ir specialus varinis indas. Į jo šonuose esančius įdubimus pilamas sultinys, kuriame gali būti gaminamos daržovės ar net ryžių makaronai, kol viduryje kepa pagrindinis patiekalo komponentas – mėsa. Be tradicinių BBQ patiekalų šiame restorane lankytojai gali paragauti ir įdomesnių patiekalų, pavyzdžiui, kiaulės žarnų.

www.restoranuverslas.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną