Gedimino 9, vyko GERO SKONIO klubo renginys

Gedimino 9, vyko GERO SKONIO klubo renginys

Lietuviški, žinomi, sveiki, pripažintų pasaulyje produktai, iš kurių restorano „Soul&Pepper“ virtuvės siela Gediminas Albrichtas, pasak jo, gyvenime jis nieko nedaro taip gerai, kaip gamina maistą, gamino vakaro patiekalus, išbandydamas naujus, specialiai šiam renginiui sukurtus receptus. Gediminas valgį ruošia nuo 17 metų.      

Svečių nuomone vakarienė buvo puiki.  Patiekaluose puikavosi išskirtinio skonio, legendinis sūris „Džiugas“, prie patiekalų svečiai ragavo Lietuvišką vaisių - uogų vyną,  kurį gamina vyndarys, Gintaras Sinkus. Vynai gaminami tik iš natūralių, kruopščiai atrinktų vaisių ir uogų, pasitelkus geras europines vyndarystės tradicijas bei asmeninius atradimus, siekiant atskleisti mūsų klimatui būdingų vaisių ir uogų pranašumus ir savybes. Buvo įdomu diskutuoti, kodėl Lietuvoje vaisių – uogų vynas vadinamas „vyneliu“, įdedant į tą žodį gailesčio ir išankstinio pasiteisinimo gaidų, nors tas vynas gali lygiuotis su pasaulyje žinomais bei garsiais vynuogių vynais, kurių daugumoje dominuoja uogų bei vaisių aromatai ir skoniai. Svečiai ilgai dikutavo ar tikrai tikras vynas gali būti tik iš vynuogių? Pasak Gintaro vaisių - uogų vynas labiausiai tinka mūsų šiaurietiškai prigimčiai .

Dar vienas vakaro atradimas buvo negazuotas stalo vanduo „Melt Water original“, kurio gamyba paremta, natūralių procesų, vykstančių besiformuojant ir tirpstant ledynams, atkartojimu.

VAKARO MENIU
DŽIUGO SŪRIO PYRAGĖLIS
Gintaro Sino rožinis sausas vaisių - uogų vynas 2014

LAŠIŠOS UŽKANDIS SU APELSINAIS IR KUKURŪZAIS, JUODOS DUONOS IR SŪRIO „DŽIUGAS“

TRUPINUKAIS
Gintaro Sino pusiau saldus aviečių vynas 2014

PLĖŠYTA KIAULIENA SU SALIERŲ TYRE IR „DŽIUGO“ ČIPSU
Gintaro Sino sausas uogų vynas 2014

KEPTA JAUTIENOS FILĖ SU PASTARNOKAIS, SŪRIO „DŽIUGAS“ IR SMYDRŲ TYRE
Gintaro Sino pusiau saldus juodųjų serbentų vynas 2014

OBUOLIŲ IR SALIERŲ ŠERBETAS
Gintaro Sino obuolių ledo vynas 2014

GRILIAŽINIS DESERTAS

GERO SKONIO klubo vakaras – tai atradimų vakaras, kurio metu svečiai, neabejingi vartojimo kultūtrai siekia vis naujų emocijų ir skonių.

Renginį vedė – Daiva Tamošiūnaitė.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną