„El Bulli“ – geriausias praėjusių metų restoranas (pasaulyje)

„El Bulli“ – geriausias praėjusių metų restoranas (pasaulyje)

2009 metų, balandžio 20 d., Londone, iškilmingos „The S.Pellegrino World's 50 Best Restaurant“ ceremonijos metu ispanų restoranas „El Bulli“ buvo pripažintas geriausia 2008 metų viešojo maitinimo įstaiga.

Komentuodamas konkurso rezultatus, laimėjusio restorano, esančio Katalonijos kurorte Costa-Brava (Ispanija), virtuvės šefas Ferranas Adria pažymėjo, jog tai triumfo vakaras Ispanijai. Be „El Bulli“ į geriausiųjų penketuką pateko dar du ispanų restoranai.

Nugalėjusio restorano virtuvės vadovas išreiškė didžiulę pagarbą savo kolegai Hestonui Blumenthaliui, kuris dirba Didžiojoje Britanijoje veikiančiame restorane „The Fat Duck“. Pastarasis laikinai buvo uždarytas dėl neseniai įvykusio incidento – apsinuodijus lankytojams.

„Skiriu šią premiją Hestonui. Jis man parodė, ką reiškia sąžiningai dirbti šioje srityje...“, – ceremonijos metu kalbėjo F. Adria. Nepaisant apsinuodijimo skandalo, restoranas „The Fat Duck“ užėmė antrąją vietą geriausių 2008 restoranų sąraše. Trečioji prizinė vieta atiteko danų restoranui „Noma“.

Geriausiųjų viešojo maitinimo įstaigų rinkimų ceremonijoje dalyvavo daugiau nei 800 virtuvės šefų iš viso pasaulio, restoranų kritikų bei ekspertų iš populiaraus leidinio „Restaurant Magazine“. Šio žurnalo puslapiuose 2002-aisiais pirmąkart buvo publikuotas geriausiųjų restoranų reitingas. Ispanų „El Bulli“ geriausiu pasaulio restoranu tapo ketvirtą kartą iš eilės. Beje, kasmet tarp geriausių 50 restoranų puikavęsis Gordono Ramsay restoranas šiemet į sąrašą nepateko.

Visi geriausi 2008 metų pasaulio restoranai:
1. „El Bulli“ (Ispanija)
2. „The Fat Duck“ (Didžioji Britanija)
3. „Noma“ (Danija)
4. „Mugaritz“ (Ispanija)
5. „El Celler de Can Roca“ (Ispanija)
6. „Per Se“ (JAV)
7. „Bras“ (Prancūzija)
8. „Arzak“ (Ispanija)
9. „Pierre Gagnaire“ (Prancūzija)
10. „Alinea“ (JAV)
11. „L'Astrance“ (Prancūzija)
12. „The French Laundry“ (JAV)
13. „Osteria La Francescana“ (Italija)
14. „St John“ (Didžioji Britanija)
15. „Le Benardin“ (JAV)
16. „Hotel de Ville“ (Šveicarija)
17. „Tetsuya's“ (Australija)
18. „L'Atelier de Joel Robuchon“ (Prancūzija)
19. „Jean Georges“ (JAV)
20. „Les Creations de NARISAWA“ (Japonija)
21. „Chez Dominique“ (Suomija)
22. „Cracco Peck“ (Italija)
23. „Die Schwarzwaldstube“ (Vokietija)
24. „D.O.M“ (Brazilija)
25. „Vendome“ (Vokietija)
26. „Hof van Cleve“ (Belgija)
27. „Masa“ (JAV)
28. „Gambero Rosso“ (Italija)
29. „Oud Sluis“ (Nyderlandai)
30. „Steirereck“ (Austrija)
31. „Momofuku Ssam Bar“ (JAV)
32. „Oaxen Skargardskrog“ (Švedija)
33. „Martin Berasategul“ (Ispanija)
34. „Nobu“ (Didžioji Britanija)
35. „Mirazur“ (Prancūzija)
36. „Hakassan“ (Didžioji Britanija)
37. „Le Quartier Francais“ (Pietų Afrika)
38. „La Colombe“ (Pietų Afrika)
39. „Etxebarri“ (Ispanija)
40. „Le Chateaubriand“ (Prancūzija)
41. „Daniel“ (JAV)
42. „Combal Zero“ (Italija)
43. „Le Louis XV“ (Prancūzija)
44. „Tantris“ (Vokietija)
45. „Iggy's“ (Singapūras)
46. „Quay“ (Australija)
47. „Les Ambassadeurs (Prancūzija)
48. „Dal Pescatore“ (Italija)
49. „Le Calandre“ (Italija)
50. „Mathias Dahlgren“ (Švedija)

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: http://www.bighospitality.co.uk
Nuotraukos: theage.com, bighospitality.co.uk, guradian.co.uk
Trijų geriausių restoranų virtuvės šefai:
pirmoje: Ferranas Adria („El Bulli“); antroje: Hestonas Blumenthalis („The Fat Duck“); trečioje: Rene Redzepi („Noma“).
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną