„Dinner in the Sky“ virtuvės šefas: tokie patiekalai Suomijoje kainuotų dvigubai

„Dinner in the Sky“ virtuvės šefas: tokie patiekalai Suomijoje kainuotų dvigubai
S.Virgentius užkandžiui patieks ėrienos kapotinį su voveraičių majonezu ir rūgštynėmis, pirmajam patiekalui – apkeptą laukinę lašišą su marinuotais agurkėliais ir grietine. Pagrindiniam patiekalui svečiai ragaus marmurinę jautienos filė ir apkeptą cikoriją su rudojo sviesto padažu, o pagrindinis deserto ingredientas bus braškės. Prie šių vakarienės patiekalų bus patiekiamas šampanas „MUMM Gordon Rouge“, raudonasis vynas „Jacob`s Creek Grenache Shiraz“ ir konjakas „Martell VSOP“.

Pasak „Michelin“ žvaigždute apdovanoto restorano „Postres“ vyriausiojo virėjo, tokie vakarienės patiekalai, kartu su gėrimais jo restorane kainuotų apie 180 EUR, t.y. beveik dvigubai daugiau nei „Dinner in the Sky“ Vilniuje, kuris siūlo ne tik aukščiausios kokybės, čia pat pagamintą maistą, bet ir unikalius įspūdžius, kuriuos galima patirti pakilus į beveik pusšimčio metrų aukštį Vilniaus širdyje.

Kartu su svečiais vakarienės metu kyla ir pats šefas, iš kurio galima išgirsti ne tik apie patiekalų ingredientus ir paruošimą, bet ir paklausinėti ir kitų rūpimų dalykų.

Dangaus restoranas Vilniuje viešės tik iki šio pirmadienio. Pasak turus organizuojančios bendrovės „DITS Europe“ vadovo Risto Meigas, gana trumpas pabuvimas kiekviename mieste paremtas išskirtine restorano koncepcija. Net didžiausiose miestuose „Dinner in the Sky“ neužtrunka ilgiau nei dvi savaites.

Paskutinę restorano darbo dieną – sekmadienį – vadovavimą jam perims daugiausia garbingų titulų turinti Lietuvos kulinarė – restorano „California Gourmet“ meistrė Aldona Gečienė. Vaišėms A.Gečienė sekmadieninėms numatė karališkųjų krevečių karpačą su baltojo balzaminio acto ir natūralių obuolių sulčių padažu, kaparėliais ir rausvojo vyno želė, pateikiamą su šviežiomis vasarinėmis salotomis.

Pirmajam patiekalui bus patiektos žąsų kepenėlės ir karamelizuotų kaštainių putėsiai su soterno vyno želė ir medaus bei balzaminio acto užpilu, o pagrindiniam patiekalui - žemoje temperatūroje apskurdinta ėrienos nugarinės filė su trumų padažu, patiekiama su bulvėmis, džiovintų baravykų užkepėle ir traškiais žaliaisiais šparagais. Desertui gurmanai ragaus juodojo šokolado bokštą su pasiflorų ir persikų šerbeto įdaru bei šviežių mėtų padažu ir miško uogomis.

Į paskutinę Vilniuje viešinčio restorano vakarienę, kuri vyks sekmadienį, nuo 22:00 val., dar yra vietų. Taip pat restoranas paskelbė staigmeną – „Midnight Champagne“ paketą, kurį įsigiję svečiai išgerti šampano į dangų pakils prieš pat vidurnaktį, t.y. 23.20 val.

„Dinner in the Sky“ siūlo keturis skirtingus vaišių paketus – „Pusryčius danguje“ (kaina 139 Lt), “Priešpiečius danguje“ (169 Lt), “Vakarienę danguje“ (339 Lt) ir „Šampanas danguje“ (kaina 99 Lt). Juos galima užsisakyti tinklapyje Dinnerinthesky.lt arba laisvalaikiodovanos.lt .

Pakilimams į dangų lietus įprastai netrukdo – virš restorano įrengtas stogas, o svečiai aprūpinami specialiais apsiaustais. Jei vaišių metų pakyla didesnis vėjas, restoranas nusileidžia kiek žemiau, vėliau vėl pakyla. Jo darbui trukdo tik didesnis nei 15 m/s vėjas.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną