Būti geriausiu savo srityje

Būti geriausiu savo srityje

Šiai dienai UAB „Inventa“ valdo 3 (trijų) kavinių tinklą: Sigmutė, Sigmutėlė ir Markučiai. Tinkle dirba 26 darbuotojai. Planuose dar vienos kavinės atidarymas, kurios paslaugų kategorija atitiks naują verslo modelį – kokybė - restorano, paslaugos – kavinės-baro.

Kadangi tai šeimos verslas, o savininkai ir vadovai yra tie patys asmenys, pilną atsakomybę (tiek už virtuvės bei aptarnavimo kokybę, tiek ir už visus verslo planavimo bei vykdymo procesus) prisiima sau. Vienas iš savininkų, trijų kavinių vadovas, Vitalijus Tunkevič be verslo valdymo dar ir groja įvairių pobūvių metu, todėl mato visą situaciją ne tik savo kavinėse bet ir kitose: kaip žmonės valgo, ką valgo, kaip yra aptarnaujami, kaip linksminasi ir t.t. Vitalijus puikiai žino, jog labai svarbu, kad ir baras, ir muzika, ir virtuvė, ir aptarnavimas dirbtų, kaip vienas darnus kolektyvas - turi būti tarpusavio komunikacija ir darbas ranka rankon.

Viena didžiausių tinklo kavinių – „Sigmutė“ dirba jau 18 metų ir atlaikė visas krizes. Uab „Inventa“ perėmė ant bankroto ribos buvusią kavinę tuo pačiu pavadinimu ir išvystė iki šiandieninio stabilios pietų ir pobūvių kavinės lygio. Per 8 metus nuo „Sigumtės“ atidarymo paleistos dar 2 (dvi) naujos kavinės. Per krizę tinklas laikėsi nepopuliaraus sprendimo nemažinti kainų kokybės sąskaita, taigi išlaikė stabilią maisto kokybę. Tokia politika užsitarnavo nuolatinių tinklo kavinių lankytojų lojalumą ir aukštą vertinimą.

Panašiai, kaip ir „Sigmutės“ istorijoje, Laisvės prospekte dabar jau perimtos kavinės 3 metų gyvavimo laikotarpiu pasikeitė 2 operatoriai, kurie nesugebejo valdyti kavinės. Patalpų savininkai, pažinodami dabartinį kavinės vadovą Vitalijų Tunkevič bei jo darbo principus įkalbejo „Sigmutės“ šeimininką, perimti vadovavimą. UAB „Inventa“ perėmus Laisvės pr. kavinę, šiuo metu tai pilnavertis konkurentas tiek šalia esančiai kavinei, tiek ir aplinkinėms kavinėms, esančioms kelių kilometrų spinduliu, kadangi sėkmingai pritraukė klientus iš kitų maitinimo įmonių, kurie atvažiuoja net iš kitų rajonų.

Tuometinė ir dabartinė įmonės politika ir verslo valdymo principai užtikrino:

-    Žmonės (darbuotojai) vidutiniškai dirba įmonėje ~10 metų;
-    Stabilios maisto kokybės užtikrinimą, siekiant „išlaikyti“ nuolatinius klientus;
-    Gamybos vadovė/-as kiekvienoje kavinėje priiminėja kiekvieną žaliavų/produktų partiją
-    Kavinių tinklas renkasi aukščiausios kokybės žaliavas ir produktus, kokius įmanoma gauti iš Lietuvos tiekėjų;
-    Virėjai tobulinasi įmonės sąskaita, važinėja į parodas, seminarus, prezentacijas;
-    Įmonėje vadovaujamasi nuostata, kad virtuvės specialistas turi mokėti ne tik skaniai pagaminti, bet ir būti atsakingas savo darbą visose kitose sferose;
-    Maistas ir padažai gaminami iš natūralių produktų, bet ne iš mišinių;
-    Originalios receptūros ir gamybos vadovų parengtos technologinės kortelės (1600 technologinių kortelių, t.y. tiek, kiek patiekalų gali pagaminti).
-    Įmonės kavinėse šventes užsako ir švenčia Vilniaus (ir Lietuvos) viešbučių virėjai ir šefai;
-    Pigiai, skaniai (šviežiai), daug pavalgyti – tinklo kavinėse nereikia rinktis vieno iš trijų;
-    Geros kokybes įrodymas – nuolat grįžtantys žmonės;
-    Pobūvio užsakymo metu asmeniškai/individualiai bendraujama su kiekvienu klientu, todėl tiksliai išsiaiškinami poreikiai dėl meniu, programos, laiko ir daugelio kitų niansų, todėl pasiūlomi geriausi sprendimai;
-    Pobūvio metu neskaičiuojama apmokėtomis porcijomis, o porcijos nematuojamos gramais, kadangi siekiama, kad klientams nepritrūktų porcijų – įmonė nebijo „nueiti į minusą“, kadangi tikslas, kad klientas kaskart sugrįžtų;
-    Organizuojant banketą, paisoma stalo plano – t.y. stalas projektuojamas taip, kad visi sėdintys prie stalo nesunkiai pasiektų visus patiektus patiekalus bei užkandžius;


Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną