Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Būsi trečias“ laukia gyvo alaus mėgėjų (Vilnius)

2009-02-21
Paskelbk savo straipsnį

Totorių gatvėje esanti aludė „Būsi trečias“ – pirmoji Vilniuje, kurioje tame pačiame pastate pradėtas virti bei pardavinėti alus. Taip pat tai viena pirmųjų sostinės kavinių, skaičiuojanti jau 13 metus. Ne vienas vyriškis pamėgo šviesų bei tamsų „Būsi trečias“ alų, o merginos – alaus kokteilius. Beje, „Būsi trečias“ barmenai pirmieji Lietuvoje pradėjo maišyti alaus kokteilius. Dabar jų siūloma įvairių skonių, o populiariausi yra airiško viskio bei vyšnių.

Meniu.lt skaitytojams barmenai paruošė staigmeną – bananų skonio alaus kokteilį. Jis nėra įtrauktas į gėrimų sąrašą, tačiau užsukę būtinai paprašykite, kad barmenas ir jums sumaišytų tokį. Kavinėje gaminamas gyvas alus maišomas su sirupu, todėl kokteilio skonis – ypatingas. Aludėje dirba aludaris, kruopščiai prižiūrintis alaus gamybos procesą. Šviesaus alaus kas savaitę pagaminama 800, o juodojo – 200 litrų. Kiekvieną savaitę alaus skonis vis kitoks, nes verdant alų visko idealiai atkartoti nepavyksta (net vieno laipsnio temperatūros skirtumas keičia skonį), todėl užsukę kaskart ragausite vis kitokio alaus. Nors tamsaus alaus mėgėjams ir gurmanams skirtas juodasis alus brangesnis, jis turi savo gerbėjų ratą. Užsienio spauda šį alų įvertino labai gerai – rašoma, kad vien dėl jo verta važiuoti į Vilnių.

Verta paminėti ir tai, kad „Būsi trečias“ alus išstumiamas ne angliarūgšte, o maistiniu azotu – jis alų atšaldo bei verčia kilti burbuliukus. Tai natūrali priemonė, kuri nesukelia pilvo pūtimo, todėl šis alus yra žymiai pranašesnis už kitus.

„Būsi trečias“ verta užeiti ir dienos pietų metu, kurie patiekiami 11–15 val. Galėsite rinktis iš dviejų dienos sriubų bei 10 karštųjų patiekalų. Čia tikrai sočiai papietausite. Lankytojų pageidavimu, į valgiaraštį bus įtrauktas vienas iš dienos patiekalų – „Vištiena torero“. Tai kepta vištienos krūtinėlė, patiekiama su švelniu padažu. Jeigu dar nesilankėte „Būsi trečias“, būtinai užsukite ir paragaukite vietoje gaminamo alaus bei pasimėgaukite lietuviškos virtuvės patiekalais!

Daugiau apie restoraną>>

Elena Germanovič
Nuotraukos: „Būsi trečias“
Meniu.lt informacija