Barui „Bix“ – 15 metų (Vilnius)

Barui „Bix“ – 15 metų (Vilnius)

Šalia rotušės įsikūręs baras „Bix“ yra bendras to paties pavadinimo garsiosios lietuvių roko grupės ir klubo savininkų projektas. Tai vienas pirmųjų barų Vilniuje, kuris daugiau nei prieš mėnesį (gegužės 8 dieną) atšventė 15 metų gimtadienį. Įkvėptas „Bix“ muzikantų, tikras roko klubas per tą laiką pasikeitė nežymiai...

Baras „Bix “ veikia jau nuo 1995 metų, tais metais radijo stotis „Radiocentras“ jį netgi išrinko geriausiu Vilniaus miesto baru. Anuomet, kai baro idėja brendo, o maitinimo įstaigų ir restoranų sostinėje po Lietuvos nepriklausomybės atgavimo buvo labai nedaug, o Bix baras buvo pirmas tikras vakarieti6ko stiliaus baras Vilniuje.

Baro lankytojus jungia gyvenimo filosofija

„Baro „Bix“ lankytojus jungia ne amžiaus grupė, o gyvenimo filosofija – rokas yra stiprus antspaudas gyvenime. Tai stipri socialinė grupė, kuri viduje labai draugiška. Šiuo metu taip pat galima pastebėti roko renesansą – vis daugiau jaunimo pradeda jo klausytis. Tikimės, kad „Bix“ baras taps legendine vieta, kuri gyvuos ilgai, o joje lankytis galės keletas kartų: tėvai ir jų jau užaugę vaikai. Juk geri dalykai turi turėti ilgą istoriją.“ – komentavo A.Žydelis.

Išskirtinis interjeras

Pirmasis ir antrasis aukštai pub‘o stiliaus, ant sienų kabo grupės „Bix“ nuotraukos, kuriose įamžinti įvairūs jų gyvenimo etapai, senoviniai muzikos instrumentai bei kitos akį traukiančios detalės. Čia galima pasėdėti, pabendrauti su draugais, net tris kartus per savaitę pasiklausyti gyvai grojamos roko grupių muzikos. Rūsyje – underground stiliaus interjeras, sukurtas iš detalių, surinktų metalo laužo sąvartyne, čia pat įkurta ir šokių aikštelė, kviečianti pašėlti ketvirtadienio, penktadienio ir šeštadienio vakarais.

Europietiškos, lietuviškos ir kaukazietiškos virtuvės patiekalai

Norintiems ne tik puikiai pasilinksminti ar pasiklausyti geros muzikos, bet ir skaniai pavalgyti, klubas siūlo didelį europietiškos, lietuviškos ir kaukazietiškos virtuvės patiekalų asortimentą: įvairių sriubų, daugybės rūšių salotų ir kepsnių. Beje virtuvėje sukiojasi virėjas iš Armėnijos, jo rankomis, pagal autentiškus receptus gaminti patiekalai – tikrai gardūs. Pasak šeimininko, maistui gaminti naudojami atrinkti, aukštos kokybės lietuviški produktai: „Šiuo atžvilgiu esame patriotai. Neperkame lenkiškos mėsos ar latviško pieno. Atsiliepimai apie maistą geri, tad stengiamės palaikyti užkeltą kartelę.“

Dienos pietūs. Darbo dienomis nuo 11 iki 15 valandos vyksta dienos piet ūs. Jų metu galite skanauti dienos sriubos ar rinktis iš 3 karštųjų patiekalų, iš kurių vienas – kaukazietiškas. Papietauti galite vidutiniškai už 8-10 Lt.

Jei negalėsite išsirinkti iš gausybės stipriųjų gėrimų, paragaukite firminio kokteilio „Kukaracha“, kuris geriamas degantis.

Vasarą, atšilus orams, atidaroma lauko kavinė, kuri lankytojus vilioja ne tik pasimėgauti saulute, bet ir pasigrožėti ramia senamiesčio Etmonų gatvele.

Daugiau apie barą>>

Elena Germanovič
Nuotraukos: iš baro archyvo
MENIU.LT informacija

2010 06 24

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną