Bananiniai grikių miltų blyneliai (veganiški)

Bananiniai grikių miltų blyneliai (veganiški)

Mėgstu eksperimentuoti gamindama veganiškus patiekalus ar saldumynus. Šie blyneliai yra be glitimo, be kiaušinių, pieno produktų ir pridėtinio cukraus. Esu juos kepusi ne kartą ir niekada nenusivyliau. Jie minkšti, purūs, o kepiau šį kartą su lietuviškais grikių miltais. Nors šie miltai ir smulkios tekstūros, bet blynelius buvo lengva kepti.
Bananai šiems blyneliams priduoda ir purumo, ir malonaus skonio, o kad būtų lengviau kepti visada naudoju linų sėmenis. Jie, keletą minučių pabrinkę vandenyje, „suriša“ tešlą. Taip pat šiame priede yra ir daug naudingų medžiagų mūsų organizmui. Kadangi naudojau gan tirštą avižų augalinį pieną, į tešlą įpyliau ir vandens. Jeigu naudojate įprastą augalinį pieną, galite vietoj vandens įpilti pieno.
Kaip matote iš nuotraukos, blynelius valgiau su uogomis ir vaisiais. Taip pat užsipyliau truputį medaus, kurį galima keisti klevų sirupu ar kitais priedais.

INGREDIENTAI

2 vid. dydžio bananų, gerai prinokusių
1 st. riebesnio augalinio pieno
1/2 st. vandens (ar pieno)
1 st. grikių miltų
2 valg. š. linų sėmenų
2-3 valg. š. klevų sirupo
1/2 arbat. š. kepimo miltelių
1 arbat. š. vanilės ekstrakto|
žiupsnelis jūros druskos
kokosų aliejaus kepimui

GAMINIMAS

1. Mažame indelyje linų sėmenis sumaišyti su 6 valg. š. vandens. Palikti pastovėti keletą minučių.
2. Dideliame dubenyje šakute sutrinti bananus. Supilti pieną, vandenį, klevų sirupą, linų sėmenis, vanilės ekstraktą. Sumaišyti iki vientisos masės.
3. Suberti miltus, kepimo miltelius, druską. Sumaišyti iki vientisos masės.
4. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Įpilti apie 1,5 valg. š. tešlos formuojant blynelį. Vid. temp. kepkite apie porą minučių, tada apverskite ir apkepkite kitą pusę.

@Skanauk su Aušra

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną