Baltarusijoje ketinama auginti varles (svetur)

Baltarusijoje ketinama auginti varles (svetur)

Varliagyvių paklausa vis didėja. Šis delikatesas mėgstamas ne tik Europoje, bet ir JAV, Azijos šalyse. Mokslininkai paskaičiavo, jog kai kurios varlių rūšys gali net išnykti. Ar tai reiškia, kad ateityje restoranuose nebepatieks varliagyvių?

Tikrai ne. Baltarusijos mokslininkams netrūksta fantazijos. Su finansine krize jie ruošiasi kovoti išties originaliu būdu – augindami varles. Šis verslas, jų manymų, tūrėtų pritraukti nemažus valiutos srautus. Varlės, žinoma, būtų auginamos eksportui. Pasak mokslininkų, labiausiai apsimokėtų auginti ežerines varles. Ekspertai paskaičiavo, jog šis verslas nepareikalautų didelių investicijų, tačiau atneštų didelį pelną. Verslininkai skatinami imtis varliagyvių verslo ir taip gauti papildomo pelno.

Varlės gali užaugti iki 15 cm ilgio ir sverti iki pusės kilogramo. Jas auginti nėra sudėtinga, o kilogramas varliagyvių mėsos Europos bei Šiaurės Amerikos rinkoje kainuoja vidutiniškai 40 dolerių. Varlių taip pat reikia mokslininkų tyrimams – kasmet laboratorijos nuperka apie 10 tūkstančių varliagyvių. Kadangi gamtoje gaudyti varles draudžiama daugumoje Europos šalių (pavyzdžiui, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Lenkijoje) – jos yra dar viena potenciali rinka.

Baltarusijos mokslo akademijos darbuotojas Ruslanas Navickis komentavo, jog Baltarusija turi didelius šio delikateso išteklius, o pradėjus šiuos varliagyvius auginti masiškai ir eksportuoti jų mėsą, šalis galėtų tikėtis gausių valiutos įplaukų. Vyras pridūrė, jog Baltarusijoje esti trys žaliųjų varlių rūšys. Visos trys yra valgomos, mėgstamos bei vertinamos įvairiose pasaulio virtuvėse. Nepaisant žadamo pelno bei ateities perspektyvų, Novickis pridūrė, jog verslininkai kol kas nesusidomėjo varlių auginimu.

Elena Germanovič
Šaltinis: onet.pl, en.rian.ru
Nuotraukos: corbis.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną