Augalingi pusryčių sausainiai

Augalingi pusryčių sausainiai

INGREDIENTAI:

1 v. š. chia sėklų
325 g avižinių dribsnių
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. geriamosios sodos
1 a. š. malto cinamono
1 a. š. smulkios jūros druskos
250g virtų, arba 1 skardinės konservuotų, baltų pupelių
60 ml kokoso sviesto
60 ml klevų sirupo
2 g. tarkuoto apelsino žievelė
60 g nesaldintos obuolių tyrės / 2 trinti obuoliai
70 g džiovintų abrikosų
30 g razinų
35 g moliūgų sėklų

GAMINIMAS (30 MIN):

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Chia sėklas mažame dubenėlyje sumaišykite su 3 valgomaisiais šaukštais vandens ir atidėkite 15 minučių, kol sėklų masė sutirštės. Virtuviniu kombainu susmulkinkite 125 g avižinių dribsnių, kol taps panašūs į rupokus miltus. Supilkite juos į didelį dubenį ir išmaišykite su likusiais 200 g avižų, kepimo milteliais, geriamąją soda, cinamonu ir druska. Virtuvinių kombainu sutrinkite pupeles su kokoso aliejumi, kad susidarytų vientisa masė. Supilkite klevų sirupą, apelsino žievelę, chia sėklų masę, obuolių tyrę (arba trintus obuolius) ir trinkite kol masė taps vientisa. Supilkite pupelių masę į avižų mišinį ir maišykite, kol susimaišys ir sulips. Suberkite abrikosus, razinas, moliūgų sėklas ir vėl išmaišykite. Galite ir rankomis. Iš tešlos suformuokite 10 ar daugiau vienodo dydžio rutuliukus, o paskui suplokite juos į paplotėlius. Sudėkite paplotėlius į paruošta kepimo skardą. Kepkite 15-20 minučių, kol sausainiai įgaus auksinį atspalvį. Palaukite, kol visiškai atvės ir tik tada valgykite. Sausainius sandariai uždarytame inde šaldytuve galima laikyti 1 savaitę, o šaldiklyje – ilgiausiai 1 mėnesį.

Recepto autoriushttp://www.kastasavokadas.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną