„Apple Pub“ pristato naujas alaus rūšis (Vilnius)

„Apple Pub“ pristato naujas alaus rūšis (Vilnius)

Netoli Žaliojo tilto, prie šv. Rapolo bažnyčios veikiantis restoranas svečius stebina ne tik skania virtuve, tačiau ir naujomis alaus rūšimis – dabar „Apple Pub“ drąsiai galima vadinti alaus baru. Kai kurios alaus rūšys vilniečiams mažai pažįstamos, negirdėtos. Todėl nusprendėme išsiaiškinti ir išragauti, ką naujo siūlo „Apple Pub“.

Kalbiname pirmuosius aludarius, atvykusius į degustaciją. Nuo gegužės mėnesio gaminamas „Lotos“ alus, verdamas Viktariškių kaime, netoli Naujosios Vilnios. Vaikinai gerai nusiteikę ir entuziastingi – šiuo metu pristatomas šviesus, gintarinės spalvos alus. „Lotos“ alus gyvas ir nepasterizuotas, 5,5 % vol. stiprumo. Gamybos metu alus gardinamas medumi, todėl jo skonis kitoks.

„Lotos“ alus gaminamas pagal čekišką technologiją. Naudojamas švarus vanduo iš gręžinio. Vertėtų paminėti, kad vandens kokybė labai svarbus faktorius alaus gamybos procese. Jei vanduo neskanus, tai jausis ir išvirtame gėrime. Alaus gamybai naudojami natūralūs, aukštos kokybės produktai – čekiškas salyklas, lietuviškas karamelinis salyklas, aromatiniai apyniai bei žemos fermentacijos mielės. Gamybos proceso metu iš mielių išsiskiria natūrali angliarūgštė, todėl nuo jo ne taip pučia pilvą. Nekintančią kokybę padeda palaikyti nuolatos vykstančios degustacijos.

Jevgenijus Tulinovas, pardavimų vadybininkas teigia, kad ateityje alaus mėgėjai galės ragauti ir kitų alaus rūšių – tamsaus, šviesaus ir balto. Ateities planai drąsūs, bet realūs – netrukus „Lotos“ alumi galės mėgautis ne tik vilniečiai, tačiau ir Druskininkų, Molėtų gyventojai. Pasak J.Tulinovo „Lotos“ alus skirtas plačiam vartotojų ratui – žmonėms mėgstantiems netradicinį produktą. Vaikinas tikina, kad atsiliepimai apie alų iki šiol tik teigiami. Jauni aludariai, žinoma, laukia ir kritikos, kaip patys teigia – be jos neįmanoma tobulėti.

Šventėms ar iškyloms UAB „Lotos alus“ siūlo užsisakyti 30 ar 50 litrų alaus statines – alus bei reikalinga įranga bus pristatyti į reikiamą vietą, reikiamu laiku.

Šio alaus galima nuo šiol ragauti „Aplle pub“, Šnipiškių g. 3, o taip pat kitose Vilniaus restoranuose ir kavinėse.

Daugiau apie „Apple pub“>>

Elena Germanovič
Nuotrauka: corbis.com
Meniu.lt informacija


Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną