Gairė: receptai

Geriausi Lietuvos šefai pristatė šventinio meniu idėjas
Savaitgalį, Vilniuje, geriausi Lietuvos virtuvės šefai pristatė artėjančioms didžiosioms metų šventėms skirto meniu pasiūlymus, patiekalų idėjas. Patyrę virtuvės meistrai, tarp kurių – ne kartą geriausiu Lietuvos virėju pripažintas Deivydas Praspaliauskas, aukso medalius prieš kiek daugiau nei mėnesį Erfurte, Vokietijoje, vykusioje pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“ iškovojusios Honorata Lyndo ir Aldona Gečienė, Lietuvos restoranų... Skaityti daugiau »
Kur dėti sūrį? Kaskite po žeme!
Pusantro litro tirštos šviežios grietinės pasūdykite, įberkite kmynų, supilkite į stiprų sūrmaišį, užriškite ir 24 valandoms užkaskite po žeme sode arba rūsyje. Išėmus iš žemės atsargiai ištraukite iš sūrmaišio, kad nesutrupėtų. Įdomu? Skaitykite toliau? Skaityti daugiau »
Svajojate apie tobulą desertą? Nebijokite eksperimentuoti!
„Naujausios tendencijos, vyraujančios pasaulio restoranų desertų meniu – įdomūs, dažnai nestandartiniai, netikėti sprendimai, stebinantys klientus, pavyzdžiui, desertai su daržovėmis." - Apie desertų tendencijas ir madas pasakoja LRVVKA narė, restorano „Neringa“ virtuvės šefė Honorata Lyndo. Skaityti daugiau »
Brandinta jautiena – naujausia tendencija mėsos meniu
Koks skirtumas tarp tiesiog „steak house“ ar „grill restorano“ ir gero „Steak House“ ar „Grill Restorano“? Paprastame restorane gausite kepsnį... gal ir neblogą, bet, ko gero, neįsimintiną ir ne tokį, dėl kurio norėtųsi grįžti. Tuo tarpu tikrai gerame restorane prisimerkę iš malonumo mėgausitės minkštutėliu, kvapniu, aromatingu kepsniu ir... norėsite DAR. Tad kuo gi skiriasi „tiesiog kepsnys“ nuo „Puikaus Kepsnio“? Atsakymas paprastas – mėsos kokybe... Skaityti daugiau »
Originali sriuba bus priežastis sugrįžti!
Kas yra tai, be ko neapsieina nei vieno restorano meniu? Kas tas patiekalas, kurį tikrai rasite kiekvienų dienos pietų ir a la carte meniu? Atsakymas paprastas – sriuba. Tik štai jei norime, kad dienos pietų grįžtume vėl ir vėl, o įspūdžiai apie a la carte vakarienę būtų perduodami iš lūpų į lūpas, toji sriuba turi būti nepaprasta. Skaityti daugiau »
Big Green Egg receptai: VIŠČIUKAS KIAUŠINYJE
Šiuolaikiška klasika. Šis receptas neįprastas tuo, kad naudojamas alaus kokteilis Radler. Gaiviai saldus citrusinių vaisių skonis – tikras gardumėlis! Kol višta kepa, alus skardinėje garuoja, todėl mėsa išlieka minkšta ir sultinga, o tai ypač svarbu krūtinėlei, kuri iškepa greičiau už blauzdeles. Šis receptas puikus tuo, kad jums reikės tik pusės skardinės, todėl alų prieš tai būtinai atšaldykite! Skaityti daugiau »
Dėk ant visko
Pasak legendos Prancūzijos hercogo Rišeljė virtuvėje iš nusivylimo gimęs padažas, majonezas, šiandien vienas populiariausių pagardų ant lietuvių stalo. Prieš Velykas siūlome paeksperimentuoti. Šį kartą apie majonezo gamybą namuose. Skaityti daugiau »
Naminiai mėsainiai
Žinote kur gauti skaniausius mėsainius? Pasigaminti juos patiems: iš kokybiškų žaliavų, pagal gerą receptą. Išbandykite ne tik šio recepto klasikinį variantą, bet ir mėsainio ruošimą kepsninėje. Skaityti daugiau »
Maltos jautienos kukuliai
Jautiena gardinta aromatingomis Provanso žolelėmis - greitai pagaminamas, sotus ir skanus patiekalas. Skaityti daugiau »
Vištienos ir cukinijos suktinukai
BBQ sezonas įsibėgėja - išbandykite šį puikų, dietišką receptą. Švelnus vištienos ir cukinijos derinys labiausiai patiks moterims, bet pagardinus geru BBQ padažu taps vasaros hitu ir vyrams. Skaityti daugiau »
Vasariškos salotos su granatų sėklomis
Kvapnios ir gaivios vasariškos salotos su egzotišku granatų prieskonių idealiai tiks prie kepsninėje ruoštų patiekalų, arba gali tapti puikiu pasirinkimu lengviems pietums ar sveikai vakarienei. Skaityti daugiau »
Vegetariška pica
Visai nebūtina būti vegetaru, kad išbandyti klasikinių patiekalų receptus be mėsos. Iškepkite aromatingą picą su kvapniomis žolelėmis ir kvieskitės vasariškų pietų draugus vegetarus. Skaityti daugiau »
Restorano Salvete patiekalų receptai naujojoje Lietuvos valgių knygoje
Jau pasirodė DIDŽIOJI LIETUVIŲ VALGIŲ KNYGA. Restoranas Salvete su džiaugsmu dalinasi joje net 8 savo firminių patiekalų receptais. Čia rasite ėrienos kepenėlių pašteto su apynių padažu ir duonos skrebučiais, ėrienos nugarinės kepsnio ir kitus receptus. Salvete restoranas prilklauso Lietuvos atsakingų restoranų tinklui ir naudoja, pagrinde, vietines žaliavas. Skaityti daugiau »
Artėjant savaitgaliui grilio meistrų receptai
Ant žarijų ir ugnies keptas maistas šiuo metu "ant bangos" ne tik iškylose, bet ir Lietuvos restoranuose. Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos (LBKA) narys, virtuvės šefas Donatas Beinorius siūlo paįvairinti šventinį meniu netradiciniais, tačiau lengvai kepsninėje ar ant laužo paruošiamais patiekalais. Užkandžiams puikiai tiks pievagrybių vėrinukai ir baklažanai su mocarelos sūriu. O pagrindiniam patiekalui pasigaminkite vištieną arba kalmarų suktinukus. Gaivus... Skaityti daugiau »
Kokia yra mūsų nacionalinė virtuvė?
Dr. Rimvydo Laužiko knyga „Istorinė Lietuvos virtuvė. Maistas ir gėrimai Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje“ (Briedis, 2014) yra bene pirmasis bandymas sistemiškai rašyti apie istorinę Lietuvos virtuvę. Siekta suderinti istoriją ir kulinariją, t. y. autoriaus istorinius tyrinėjimus su jo pomėgiu gaminti. Greta publicistiniu stiliumi aprašomos gastronominės kultūros istorijos, pateikiami ir rekonstruoti bei šiuolaikinei virtuvei pritaikyti receptai. Skaityti daugiau »
Miško gėrybių meniu  Radisson Blu Astorija viešbutyje
Restoranas Brasserie de Verres en Vers, įsikūręs Radisson Blu Astorija viešbutyje Vilniaus senamiestyje, pristato naująjį rudenišką meniu šį rugsėjį. Šio specialiaus meniu pagrindinė idėja yra pažvelgti į gėrybes, kurias galime rasti butent šiuo metu laiku. Skaityti daugiau »
Derlingas rugsėjis  LRVVKA kieme -  Naujųjų Metų  meniu pristatymas!
Būtent šiuo metu, pasibaigus vasaros sezono darbams, rūpestingi šefai pradeda ruošti šventinį valgiaraštį Kalėdoms ir Naujiesiams Metams. LRVVKA renginių iniciatoriai ir vykdytojai - virtuvių gamybos vadovai, technologai – suprasdami šventinio valgiaraščio svarbą ir poreikį, pasiūlė Naujametinio meniu pristatymo idėją. Skaityti daugiau »
Subtilus, elegantiškas ir gurmaniškas kiekvieno patiekalo štrichas – sūris...
...o teisingiau – sūriai. Prancūzijos prezidentas Šarlis De Golis kalbėdamas apie sūrių gamyba ir aukštąja kulinarija garsėjančią Prancūziją, yra pasakęs: „Kaip valdyti šalį, kurioje yra 246 sūrio rūšys?“. Kalbant apie Lietuvą, jau nuo XX a. ji garsėjo ne tik varškės, bet ir savo gamybos šveicariškais, olandiškais sūriais, camembert‘u. Šiandien Lietuvoje gaminami pelėsiniai, ilgo brandinimo kietieji sūriai randa vietą gurmanų lėkštėse ir pelno... Skaityti daugiau »
Rekomenduoja Lietuvos šefai ir grilio meistrai
Nors dar visai jauni žaidėjai HoReCa sferoje, BUGA’s jau užsitarnavo virtuvės šefų pripažinimą ir įvertinimą. Restoranų virtuvėse noriai naudojami išskirtinės kokybės mėsos marinatai ir įvairūs padažai. Skaityti daugiau »
Netikėti skonio atradimai
Prekybos centrų lentynas pagaliau pasiekė BUGA’s padažai. Daugelio metų receptūrų kūrimo ir tobulinimo rezultatas – unikalūs Lietuvoje ir pasaulyje aitriųjų paprikų su bruknėmis ir kriaušėmis bei aitriųjų paprikų su spanguolėmis padažai. Skaityti daugiau »
Jonams iškepkite šašlykų
Jei Jonines švęsite draugų būryje, jaukioje sodyboje, tikrai neapsieisite be šašlykų. Šiai išskirtinei progai pateikiame Jums net keletą šio patiekalo receptų. Skaityti daugiau »
Pirmieji Vištienos gaminimo mokyklos mokymai kartu su Ruslanu Bolgovu Klaipėdos regione
„KG Group“ priklausantys Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai inovatyvius vištienos produktus pristatys Klaipėdoje vyksiančioje Vakarų Lietuvos verslo pasiekimų parodoje gegužės 30–birželio 1 dienomis Klaipėdos „Švyturio arenoje“. Klaipėdos regiono restoranų, kavinių ir valgyklų virtuvių šefams bus surengti pirmieji Vištienos gaminimo mokyklos mokymai šiame regione, per kuriuos naujausias vištienos gaminimo tendencijas pristatys paukštynų atstovai ir virtuvės... Skaityti daugiau »
Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos organizuojami meistriškumo kursai
LRVVKA kviečia Jus š.m. balandžio 21 d. 12 val. į profesinio meistriškumo kėlimo kursus: „Lietuviškos žuvys ruoštos moderniu stiliumi su arbata ir kitais netradiciniais pagardais“ Skaityti daugiau »
Lietuvių naujieji metai - kovo mėnesį
Kovo 1 dieną prasideda mūsų – lietuvių tikrieji Naujieji metai. Pagal mūsų protėvių sarmatišką požiūrį į žmogaus apsuptį gamtoje (lietuviai buvo gamtatikiai) paukščiai, kaip DANGAUS ir ŽEMĖS ryšininkai, ŽIEMOS ir PAVASARIO pranašai buvo ypatingai garbinami. Ir nė vienas metų mėnuo neturi tiek daug paukščių gerbimo švenčių, kiek KOVAS. Skaityti daugiau »
Kaip pataisyti persūdytus patiekalus
12-ka patarimų vienoje vietoje. Sužinokite, kaip "pataisyti" persūdytas sriubas, troškinius, padažus ir pagrindinius patiekalus. Skaityti daugiau »