Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Smaližiams: penki naminių saldainių receptai

2023-04-27
Pasidalink receptu

Ar jums pažįstama tokia situacija: esate namuose ir pagalvojote, jog norėtumėte ko nors saldaus. Peržiūrite visas spinteles tikėdamiesi rasti „užsilikusių“ saldainių. Deja, tuščia... Eiti į parduotuvę kiek tingisi. Tačiau saldumynų poreikis taip paprastai niekur nedingta. Ką tokioje situacijoje darote?

Siūlome išeitį – pasigaminti naminių saldainių patiems. Atrinkome kelis receptus, kuriems tikrai nereikia specifinių ingredientų. Rekomenduojame išbandyti!

 

Karameliniai saldainiai su šokoladu ir riešutais

Pirmieji saldainiai, kurių receptą norime jums pasiūlyti, labai primena garsiuosius toffifee, Karamelė, juodasis šokoladas ir riešutai idealiai dera tarpusavyje, sukurdami puikų skonį. Tik nepamirškite, jog norint pasigaminti saldainius namuose, reikės silikoninių arba popierinių formelių.

Karamelės pagrindui jums reikės:

  • 100 ml grietinėlės
  • 15 g sviesto
  • 70 g rudojo cukraus
  • 60 g cukraus sirupo
  • Žiupsnelio druskos

Saldainių įdarui jums reikės:

  • 30 g lazdyno riešutų
  • 20 g juodojo šokolado
  • 150 g saldinto riešutų kremo

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ant kepimo skardos suberkite lazdyno riešutus ir paskrudinkite juos orkaitėje ~7 min. Išėmę iš orkaitės nulupkite riešutų luobeles ir trumpam atidėkite į šalį.
  2. Karamelei skirtus produktus sudėkite į puodą ir užvirkite storesnio dugno puode. Virkite, kol masė pasieks 125 °C temperatūrą.
  3. Į saldainių formeles (jų reikės 30) supilstykite karamelę. Stenkitės užpildyti maždaug trečdalį kiekvienos formelės. Tada šaukšteliu dar paskirstykite karamelę ant formelės sienelių.
  4. Į kiekvieną formelę, ant karamelės, padėkite po riešutą. Palikite saldainius atvėsti.
  5. Kai karamelinė masė formelėse atvės, ant viršaus uždėkite riešutų kremą. Įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kol saldainiai sustings.
  6. Kai saldainiai jau bus sustingę, ištirpinkite juodąjį šokoladą. Šaukšteliu užpilkite ant kiekvieno saldainio. Palikite kambario temperatūroje, kol šokoladas visiškai atvės.
  7. Viskas, galite ragauti! Skanaus.

 

 

Triufeliai su pienišku šokoladu ir kava

Sekmadienio popietė su mėgstama laida, kavos puodeliu ir gardžiu triufeliu – tikra idilė, tiesa? Jeigu esate triufelių fanas, rekomenduojame išbandyti šį receptą. Esame tikri, jog liksite sužavėti subtiliu skoniu.

Jums reikės:

  • 200 g sviesto
  • 100 g grietinėlės
  • 400 g pieniško šokolado
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 saujos kavos pupelių
  • Kakavos (apvoliojimui)

Gaminimo eiga:

  1. Kavos pupeles suberkite į maišelį. Padaužykite plaktuku (ar kitu įrankiu), kol jos taps trupiniais.
  2. Supilkite susmulkintas kavos pupeles ir grietinėlę į puodą. Užkaiskite, kol pradės virti. Atvėsinkite.
  3. Ištirpinkite šokoladą garų vonelėje. Į tirpintą šokoladą, per sietelį, supilkite grietinėlę. Visą masę gerai išmaišykite.
  4. Į masę įberkite žiupsnelį druskos. Tada sudėkite kambario temperatūros sviestą ir labai gerai išmaišykite.
  5. Visą šokolado masę supilkite į torto formą atsegamais kraštais. Išlyginkite paviršių. Dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kol masė gerai sustings.
  6. Sustingusią masę supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Kiekvieną iš jų apvoliokite kakavoje.
  7. Ragaukite!

 

Braškiniai naminiai guminukai

Jeigu turite vaikų, tikriausiai, parduotuvėse, dažnai girdite prašymą: „Nupirk guminukų“. O net jei ir neturite atžalų, pripažinkite – kartais ir patys užsinorite šio skanėsto. Šį kartą siūlome pasigaminti guminukų namuose: itin skanu ir daug mažiau cukraus (beje, cukrų galima keisti ir į saldiklius).

Jums reikės:

  • 6 g želatinos
  • 30 ml vandens
  • 50 g braškių tyrės
  • 30 ml apelsinų sulčių (idealiu atveju – šviežiai spaustų)
  • 1,5 valgomojo šaukšto cukraus (tinka ir agavų sirupas ar kiti saldikliai)

Gaminimo eiga:

  1. Braškių tyrę sumaišykite su apelsinų sultimis ir cukrumi (ar kitu pasirinktu saldikliu).
  2. Želatiną užpilkite vandeniu. Išbrinkinkite.
  3. Kai želatina išbrinks, ją ištirpdykite. Intensyviai maišydami į ją supilkite braškių masę.
  4. Guminukų masę supilstykite į silikonines formeles ir įdėkite į šaldytuvą bet 4 valandoms. Galima ir ilgiau.
  5. Išimkite iš šaldytuvo guminukus ir dar pusvalandžiui įdėkite į šaldymo kamerą. Tokiu būdu guminukai gražiau išsiims iš formelių
  6. Išimkite iš formelių ir skanaukite.

 

Kokosiniai rutuliukai

Mėgstate kokosinius saldainius? Jei taip, šį receptą privalote išmėginti. Jums tereikės tik trijų ingredientų, o skonis – pasakiškas. Idealiai tinka svečiams pavaišinti. Tačiau dar geriau – palepinti save.

Jums reikės:

  • 200 g kokosų drožlių
  • 200 ml saldinto kondensuoto pieno
  • Saujos migdolų

Gaminimo eiga:

  1. Kondensuotą pieną sumaišykite su kokosų drožlėmis. 15–20 min palaikykite masę šaldytuve.
  2. Migdolus užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite iki minutės, tada nusausinkite. Nulupkite riešutų luobeles.  
  3. Iš kokosų masės formuokite nedidelius rutuliukus. Į jų vidų įdėkite po riešutą.
  4. Rutuliukus apvoliokite kokosų drožlėse.
  5. Įdėkite į šaldytuvą. Maždaug po pusvalandžio jau galėsite ragauti saldainius. Skanaus!

 

Šokoladiniai saldainiai su mėtų įdaru

Šokoladas ir mėtos – derinys, kurį žmonės arba dievina, arba kurio nekenčia. Tikimės, esate pirmasis tipas. Jei taip, labai rekomenduojame išbandyti šį itin paprastą, tačiau labai gardų  saldainių receptą.

Jums reikės:

  • 200 g juodojo šokolado
  • 1,5 valgomojo šaukšto mėtų sirupo
  • 100 g cukraus pudros

Gaminimo eiga:

  1. Mėtų sirupą išmaišykite su cukraus pudra.
  2. Ant garų vonelės ištirpinkite pusę juodojo šokolado. Palaukite, kol kiek pravės, tačiau vis dar bus skystas.
  3. Ant skardos patieskite kepimo popierių. Ant jo šaukštu dėkite „blynus“ skysto šokolado. Palaukite, kol jie pilnai sustings.
  4.  Ant šokoladinių „blynų“ vidurio uždėkite po šaukštelio mėtinės masės.
  5. Ištirpinkite likusį šokoladą. Palaukite, kol pravės, tačiau vis dar bus skystas.
  6. Pilkite ant saldainių formuodami antrą šokolado sluoksnį. Palaukite, kol sustings.
  7. Šokoladiniai saldainiai su mėtų įdaru pagaminti. Ragaukite!