Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Šefo D. Praspaliausko virtuvė keliasi ant Baltijos jūros bangų

2021-02-19
Publicējiet savu rakstu

Du kartus geriausio Lietuvoje virtuvės šefo titulą pelnęs Deivydas Praspaliauskas pradeda bendradarbiavimą su vienu didžiausių Europoje keltų operatorių DFDS. Nuo gegužės mėnesio D. Praspaliausko sukurto meniu bus galima paragauti DFDS keltuose esančiuose restoranuose „Mare Balticum“.  

„Džiaugiamės, kad savo klientams galėsime pasiūlyti aukščiausio lygio virtuvę. Taip pat džiaugiamės kūrybine partneryste su Deivydu Praspaliausku – tai vienas stipriausių ir originaliausių Baltijos regiono virtuvės šefų, todėl jo sukurtas meniu yra tarsi kokybės ženklas.“, – sako Robertas Kogelis, DFDS aptarnavimo laivuose direktorius Baltijos šalims. 

Kelionė po skonių jūrą – ant Baltijos bangų 

Pasak R. Kogelio, DFDS jau kurį laiką ieškojo virtuvės šefo, kuris tradicinį kelto restoraną paverstų gurmaniška, aukščiausios kokybės virtuve, o keleiviams suteiktų išskirtinę patirtį. Iššūkį sukurti meniu plaukiojančiam restoranui „Mare Balticum“ virtuvės šefas D. Praspaliauskas priėmė dar rudenį, sulaukęs DFDS pasiūlymo gurmanišką vakarienę paruošti ant bangų.

„Man buvo labai svarbu rasti bendrą požiūrį į maistą: jam turi būti naudojami tik patys šviežiausi, kokybiškiausi produktai, laikomasi regioninės ir sezoninės virtuvės principų. Pagaliau – maistas ruošiamas su profesionalumu, meile ir, svarbiausia, kūrybiškumu. Mačiau, kad DFDS komanda – ir vadovybė, ir laivo virtuvės komanda, šį požiūri turi. Todėl dabar liko smagioji dalis – sukurti nepamirštamus įspūdžius ant Baltijos bangų“, – apie naują gastronominį iššūkį kalba virtuvės šefas D. Praspaliauskas.

D. Praspaliausko kuriamame meniu išskirtinis dėmesys skiriamas regioninei virtuvei, orientuojamasi į sezoninius, vietos gamintojų produktus, jame gausu patiekalų iš žuvies: upėtakio ceviche, tuno salotos, Matjes silkės, jūros gėrybių sriuba, meniu puošmena dorada ir kiti delikatesai. 

„Mano tikslas, kad ragaudami mano patiekalus žmonės atrastų ypatingus, naujus skonių derinius, mėgautųsi įvairiomis tekstūromis ir kūrybišku maisto pateikimu. Vakarienė – tai procesas, kuriame nuolatos galima atrasti kažką naujo, įdomaus, pajusti netikėtą poskonį. Restorano klientams norime padovanoti išskirtinę patirtį – kelionę po skonių jūrą ant Baltijos bangų“, – pasakoja D. Praspaliauskas.  

Vakarienė – ir gurmanams ir įsimylėjėliams 

DFDS nuolatos investuoja į keleivių aptarnavimo kokybę. Pasak R. Kogelio, keltai jau seniai nėra tik transporto priemonė, skirta patogiai per naktį pasiekti Vakarų Europą ar Skandinaviją: „Čia siūlomos paslaugos leidžia praplėsti akiratį. Aukštos klasės vakarienė restorane „Mare Balticum“ – tai puiki dovana kelionių ištroškusiems gurmanams, kurių laukiame mūsų keltuose atlaisvėjus karantino reguliavimams“. 

DFDS aptarnavimo laivuose direktorius Baltijos šalims pastebi, kad norintiems padovanoti išskirtinę dovaną antrajai pusei irgi verta pagalvoti apie gurmanišką vakarienę ant jūros bangų. „Didėjant vakcinacijos tempams, tikimės, kad šiltuoju sezonu kelionių sektorius atsigaus. Dabar galima dovanoti ne tik kelionės bilietą, bet ir gurmanišką vakarienę dviem restorane ant vandens“, – pataria R. Kogelis. 

D. Praspaliausko sukurtų patiekalų nuo gegužės mėnesio galima paragauti DFDS keltuose, plaukiančiuose iš Klaipėdos į Kylį (Vokietija) ir Karlshamą (Švedija) bei iš Paldiski (Estija) į Kapelskarą (Švedija). Šiuo metu DFDS vykdo išankstinių pasiūlymų akciją: iki vasario 28 d. šeimoms bei vykstantiems kemperiu bilietus galima įsigyti su 30 proc. nuolaida. Taip pat taikoma net 50 proc. nuolaida gyvūno bilietui. Įsigijus išankstinius bilietus DFDS garantuoja, kad pasikeitus planams kelionės datą vieną kartą galima keisti nemokamai.