Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Kviečiame stebėti Vyno ir desertų derinių čempionatą

2014-11-13
Publicējiet savu rakstu


Penktą kartą vykstančiame someljė su konditeriais ir virėjais jungiančiame čempionate dalyvauja ir ankstesnių varžybų nugalėtojai bei prizininkai: „Kempinski Cathedral Square“ restorano „Telegrafas“, „Čiop Čiop“, restorano „Imperial “, viešbutis „Royal SPA Residence“, „IDW Esperanza Resort“, „Sushi Stars“, „Druskos namų“, „Time“, „Dine“, bistro „Dublis 1“, „Vyno ir draugų“, „Ararat“, „Saint Germain“, „Vyno klubo“, „Wine Storey“ (kulinarinė studija „Baker street“ ir tinklaraštis „Du mėnuliai“), „Burbulio vyninė“, „Sofa de Pancho“ atstovai . Su jais konkuruoti atvyksta geriausias Baltijos someljė Kristjanas Markii su desertų meistre Kertu Lukas.

Varžyboms teisėjaus apie vyną ir maistą rašantys žurnalistai iš Lietuvos, Didžiosios Britanijos ir Estijos. „Vyno klubo“ ir šokolado namų „Naive“ kvietimu dirbti vertinimo komisijoje atvykstantis šokolado tinklaraštininkas ir šokolado varžybų organizatorius Dominikas Ramsejus (Dominic Ramsey) varžybų dalyviams praves šokolado seminarą.

Varžybų žiūrovų laukia edukatyvi gurmaniška programa: pagrindinis čempionato rėmėjas prancūzų šokolado gamintojas „Cluizel“ demonstruos šokoladus iš įvairių pasaulio šalių, Someljė mokykla padės degustuoti skirtingus saldžiuosius vynus, „Naive chocolate“ pristatys naujausią lietuviško skonio šokolado kolekciją. „Šviežia kava“ šių metų mikro derliaus kavą iš Kosta Rikos, Salvadoro, Etiopijos ir Kenijos ruoš madingais šiuo metu „virtuviniais" kavinukais (amerikiečių, japonų, britų sugalvotais), „Lissa“ vaišins itališku mineraliniu vandeniu, vyks „Riedel“ taurių pristatymas.

Pernai čempionate, kuriame varžėsi 20 komandų, nugalėjo Justinas Kapkovičius ir Renatas Jauniškis („IDW Esperanza Resort“) už moliūgų sūrio pyragą su „Rozes Porto White“; vicečempionais tapo Narimantas Miežys ir Audrius Goštautas („Kempinski Cathedral Square“ restoranas „Telegrafas“) už desertą „Braškė šokolade“ su „Weingut Pockl Rosso e Dolce 2010“; trečiąją vietą užėmė Arminas Darasevičius, Andrius Kubilius ir Renata Ozarovska (restoranas „Time“) už desertą „Ruduo“ su „Reichsgraf von Kesselstatt Kaseler Nies'chen Riesling Spatlese 2007“.

Ankstesnių čempionatų laimėtojai:
2012 m.
Arminas Darasevičius, Egidijus Lapinskas ir Renata Ozarovska (restoranas „Time“),
2011 m.
Andrius Valčiukas („Vyno klubas“) ir Vytautas Samavičius (restoranas „La Cle“),
2010 m.
Rasa Starkuvienė („Vyno klubas“) ir Milda Sužiedelytė (Western London University).

Varžybas organizuoja Lietuvos someljė asociacija kartu su Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA).

Dėl papildomos informacijos kreipkitės:
Lietuvos someljė asociacija

Agnė Dirgėlienė

info@somelje.lt, tel. nr. (8 5 ) 215 94 38.
www.somelje.lt