Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Kas skaniausiai gamina žuvį Lietuvoje?

2012-01-25
Publicējiet savu rakstu
Sekantys kulinarinio pasaulio žinias jau pasigedo tradicija tapusio rudeninio žuvies barbekiu turnyro. Geros žinios – turnyras įvyks jau visai netrukus, šiek tiek kitoks, šiek tiek kitaip bet apie viską iš pradžių.

Kada ir kur?

Kaip įprasta Žuvies barbekiu turnyras vyks ten, kur net kvepia žuvimi, Palangoje, prie pat jūros, Basanavičiaus gatvėje. Čempionatas šiemet perkeltas į tokį laiką, kai visas pajūry kvepės ne vien žuvimi bet ir agurkais. Vasario 18 d. čia taip pat vyks Palangos stinta 2012.

Kaip?

Kiek kitaip nei visada. Šį kartą turnyras itin atviras, nes nėra jokio startinio ar dalyvio mokesčio. Visi dalyviai, turnyro dieną bus aprūpinti vienodu plotu, bei tentine palapine, krepšiu su pagrindiniais produktais, malkomis/anglimis, stalais, kėdėmis, dėl grilių – kreiptis į organizatorius. Taigi telieka atsivežti savo didžiuosius smaližių šaukštus, stebuklingus prieskonius ir geriausius receptus.
Šiame turnyre keičiasi ir gaminamų patiekalų kiekis. Vietoj įprastų 5 skirtingų patiekalų, patiekiamų kas valandą, šį kartą komandos turės gaminti tik vieną karštą žuvies patiekalą ir žuvienę.

Kam?

Ankstesnių čempionatų praktikoje dažniausi dalyviai buvo restoranų šefai ir virėjai. Panašu, kad tendencijos pamažu keičiasi ir iššūkius virėjams meta mėgėjai. 2011 m nacionaliniame barbekiu čempionate dalyvavo dvi neprofesionalų komandos, o didžiąją dalį laurų nuskynė Meniu.lt komanda, dalyvavusi antrą kartą.
Barbekiu čempionato šūkis: „Darykime žmones laimingus, kepkime barbekiu ir susiraskime draugų visame pasaulyje“, todėl kviečiami visi neabejingi skaniam maistui, azartui ir gerai kompanijai bei naujoms patirtims.

Čempionato sąlygos >>