Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Saulėje džiovintų pomidorų užtepas

2018-01-03
Kopīgojiet savu recepti

INGREDIENTAI (4 porcijos)

150 g saulėje džiovintų pomidorų
80-100 g tofu
4-5 šaukštai alyvuogių aliejaus
30 g anakardžių riešutų (pasirinktinai)
žiupsnelis nerafinuotos druskos

GAMINIMO BŪDAS (20 MIN + 60 MIN mirkymas) 

Pomidorus užpilti šiltu vandeniu ir palikti bent 60 min. Jeigu pamirkius atrodo nepakankamai minkšti, galima papildomai užpilti karštu vandeniu ir palikti dar kelioms minutėms. Tuomet nusunkti, suberti į blenderį ir sutrinti kartu su gabalėliais supjaustytu tofu, alyvuogių aliejumi ir druska. Konsistencija – pasirinkimo reikalas. Galima trinti iki piurė, o galima palikti stambesnių gabaliukų (aš pati renkuosi šį variantą). Jeigu naudojami anakardžių riešutai, prieš beriant į užtepą, juos reikėtų išmirkyti ir smulkiai sukapoti. Siekiant pomidorinio pesto efekto, dar galima įberti raudonėlių.

Recepto autorius: http://zaliagentis.lt/