Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Šaldytas braškinis jogurto desertas

2019-05-10
Kopīgojiet savu recepti

Po atostogų Lietuvoje, bandau grįžti prie sveikesnės mitybos. Tiksliau nuo rytojaus, nes šiandien dar su dideliu malonumu valgiau skanųjį šakotį, kurį atsivežiau iš Lietuvos. Kaip gerai, kad Suomijoje saldumynų pasirinkimas yra neįtikėtinai mažas. Suomijos prekybos centruose nerasite nei tortų, nei įdomesnių pyragų. Tik daugybė duonos, bandelių, vienas kitas mielinės tešlos pyragas.

O šis desertas yra iš tų „sveikųjų“. Manau, tiks ir ne tiks graikiškas jogurtas, bet ir kitas, atitinkantis jūsų poreikius. Pagaminimas yra visiškai paprastas. Pats skonis ir tekstūra išties priemana tikrus ledus. Tik šie desertai yra nekaloringi, be pridėtinio cukraus.

INGREDIENTAI

1 1/2 st. graikiško jogurto
4 didelės braškės
3 valg. š. skysto medaus ar klevų sirupo
braškių, šilauogių papuošimui

GAMINIMAS

1. Maisto procesoriuje sutrinti jogurtą, braškes ir medų iki vientisos masės.
2. Masę paskirstyti silikoninėse keksiukų formelėse.
3. Įdėti į kamerą mažiausiai porai valandų. 
4. Išimti iš formelių. Prieš valgant keletą minučių palaikyti kambario temperaturoje, papuošti uogomis.

@Skanauk Su Aušra