Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Jautienos steikas su pipiriniu padažu

2018-07-23
Kopīgojiet savu recepti

INGREDIENTAI (2 porcijos)
2 vnt x 220 g  jautienos mentės didkepsnio 
1 a.š. šviežiai maltų pipirų mišinio
1/2 a.š. druskos
3 v.š. alyvuogių aliejaus

Pipiriniam padažui :
1 v.š. sviesto
1 vnt.svogūnas
1v.š. grūstų žaliųjų pipirų
200 ml 12 % grietinėlės
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. miltų
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. maltų pipirų mišinio

Garnyrui :
140 g. įvairių salotų mišinio
3 vnt. pomidorai
2 v.š. alyvuogių aliejaus su mandarinais
1/3 a.š. prieskonių salotoms
5 vnt. (kelios) nedidelės bulvės
50 g prieskoninio sviestuko ( sviestas,druska,krapai,česnakas)

GAMINIMAS (45 MIN) + PASIRUOŠIMAS
Prieš kepant steiką ,palaikykite mėsą kambario temperatūroje apie 40 min. Apverdame bulves su lupena.Dedame į skardą ir sutraiškome bulvių trintuve.Ant kiekvienos bulvės dedame gabaliuką prieskoninio sviesto.Galite papildomai pabarstyti druska.Bulves apkepame orkaitėje iš abiejų pusių iki gražiai apskrus.Apskrudus apačiai , atsargiai apverskite ant kitos pusės.Kol iškepsite steiką ir paruošite salotas ,bulvės bus apskrudusios.Viršų barstykite šviežiais smulkintais krapais. Nuplaukite ir nusausinkite salotas ,pašlakstykite aliejumi ,pabarstykite prieskonių. Padažui ištirpinkite 1 šaukštą sviesto,apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną,dedame grūstus pipirus,miltus ir išmaišome.Pilame grietinėlę,kaitiname iki sutirštės,pilame citrinos sultis ,pasūdome.Galite įpilti šaukštą brendžio .Žalieji pipirai yra švelnesnio skonio nei juodieji.Juos galite dėti ir negrūstus arba stambiai grūstus. Mėsą nusausinkite ir patepkite aliejumi.Įkaitinkite storapadę keptuvę ,su trupučiu aliejaus ,iki maksimumo.Kol pradės rūkti dūmai.Dedame steikus ir nevartydami kepame 3-4 min. kiekvieną pusę.Bus MEDIUM WELL, vidutiniškai iškepęs.Jeigu valgyčiau tik aš kepčiau 3 min. kiekvieną pusę, MEDIUM ,man tokie labiausiai patinka.Kepimo laikas priklauso ir nuo mėsos storio.Tik apkeptą pusę barstome druska ir šviežiais maltais pipirais.Iškeptai mėsai duokite 10 min. pailsėti uždengus dangčiu.Tiekiame su traiškytomis bulvėmis ir salotomis.

Skanaus !!!

Recepto autorius: http://www.ritosreceptai.lt