Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Citrininis pyragas su baltuoju glajumi

2017-11-27
Kopīgojiet savu recepti

INGRIDIENTAI (8 porcijos)

120 g. miltų
160 g. cukraus
110 g. minkšto sviesto
2 vnt. kiaušinių
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
1/4 arbat. šaukštelio druskos
1/2 vnt. citrinos žievelės (tarkuotos)

GLAJUI

80 g. cukraus pudros
2 valg. šaukštų citrinos sulčių
1 arbat. šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės

GAMINIMO BŪDAS (20 min. + 25 min.)

Sumaišome miltus, cukrų ir druską (Jeigu norisi, kad pyragas būtų kiek labiau pakilęs, galima įberti kepimo miltelių ant šaukštelio galo). Tuomet įmaišome sviestą. Kitame inde suplakame kiaušinius su citrinos sultimis ir tarkuota žievele bei gautą masę įmaišome į tešlą. Viską gerai sumaišome. Viską supilame į nedidelę skardą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Kol pyragas kepa pasiruošiame glajų. Sumaišome cukraus pudrą, citrinos sultis ir įtarkuojame šiek tiek žievelės. Jeigu glajus per tirštas – įpilkite dar šiek tiek citrinos sulčių, jeigu per skystas – pridėkite cukraus pudros. Viską gerai išmaišius gaunasi graži ir lygi konsistencija.

Iškepusį pyragą kiek atvėsiname, subadome pridarydami skylučių. Pyragui neatšalus pilame glajų. Paliekame, kad glajus įsigertų į pyragą ir sustingtų.

Recepto autorius: https://www.facebook.com/norasvalgyti/