Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Orkaitėje keptų morkų humusas

2019-04-18
Kopīgojiet savu recepti

Turiu pripažinti, kad dažnai humusą perku iš parduotuvės. Visgi, daugelio gamintojų humusas nėra skanus, o ir kaina didelė. Mano mėgstamas humusas kažkur dingo, tad supratau, kad reikės man pačiai jį gamintis.

Namų gamybos humusas išties yra skanesnis, o ir skonį, tekstūrą galima reguliuoti pagal save. Šį kartą gaminau keptų morkų humusą. Man patiko, kad šalia įprasto humuso skonio jaučiasi ir šiek tiek morkos saldumo.

INGREDIENTAI

Morkos

3 vid. dydžio morkos
1 valg. š. aliejaus
žiupsnelis jūros druskos

Humusas

1 skardinė humuso (380 g, grynasis kiekis 230 g)
3 valg. š. šviesaus tahini
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2-3 valg. š. vandens
1/4 šviežių citrinos sulčių
1 česnako skiltelė, susmulkinta
1/4 arbat. š. kumino
žiupsnelis jūros druskos

GAMINIMAS

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temp.
2. Morkas nulupti, supjaustyti pailgais gabaliukais. Apšlakstyti aliejumi ir druska.
3. Kepti apie 30-35 min.
4. Morkas atvėsinti. Sudėti į maisto procesorių ir sutrinti iki vientisos masės. Suberti avinžirnius ir kitus ingredientus. 
5. Sutrinti iki vientisos masės. Jei masė per tiršta - įpilkite vandens. Jeigu trūksta skonio - įberkite druskos, kumino, įpilkite citrinos sulčių.

@Skanauk su Aušra