Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Kovo 3 d. Vilniuje lankysis Pjemonto vyndarių desantas

2016-03-01
Publicējiet savu rakstu
„Pjemonto ir Toskanos regionai daro daugiausiai gero vyno Italijoje. Tačiau vaisiškais, svariais Pietų Italijos vynais susižavėję lietuviai dažniausiai net neįsivaizduoja, koks energijos ir elegancijos užtaisas slypi Italijos Šiaurėje. Trylika metų savo portfelį formuojame rinkai pristatydami žymiausius pasaulio vynus. Nesiruošiame keisti strategijos ir ateityje“, – sako „Vyno klubo“ direktorė Rasa Starkus.

Piečiau Milano plytintis Pjemontas labiausiai žinomas iš „Nebbiolo“ vynuogių daromu vynu. „Barolo“ charakteris labiau vyriškas dėl galingesnės struktūros, o „Barbaresco“ – elegantiškesnis, moteriškesnis. „XX a. pabaigoje šiame regione padarytu vynu legendinis Angelo Gaja Italiją prilygino šimtmečius kokybe lyderiavusiai Prancūzijai. Šiandien „Barolo“ sparčiai juda link burgundiškos vyno klasifikacijos schemos: regiono kaimeliai jau turi savo unikalų vyno stilių, vyndariai daro vis daugiau vieno vynuogyno vyno, kas ilgainiui ves prie Grand Cru klasifikacijos atsiradimo“, – paaiškino „Institute of Masters of Wine“ studijuojantis ir edukacinius vyno kultūros projektus kuruojantis Arūnas Starkus.

Pjemontas garsus ne tik kvapniaisais, ilgaamžiais ir gaiviais „Nebbiolo“. Bus pristatytas  ir „Barbera“  vynas iš daugiausiai ambicijų rodančio Nizza kaimelio, „Nascetta“ – baltoji vynuogė, į kurią Pjemonto vyndariai deda daug vilčių dėl jos ypatingo aromato ir elegancijos dermės. Pažįstami ir lietuvių mėgstami „Moscato“ ir „Brachetto“  –  skaniausi saldūs putojantys pasaulio vynai – taip pat šio festivalio kortoje.

Į Pjemonto festivalį  kviečiame visus, norinčius pažinti, suprasti ir atrasti naujus skonius:

Kovo 3 d., ketvirtadienį vyno festivalis kartu su italų vyndariais 17-20 val.
Festivalis vyks  „Vyno klube“,   Stumbrų g. 15, Vilnius.