Jeigu jau skaitote šį straipsnį, tikriausiai jums, kaip ir daugeliui iš mūsų, trūksta idėjų – kokį patiekalą šį kartą nusinešti į darbą? Kriterijai priešpiečių dėžučių patiekalams gana aiškūs: skanu, sotu, galimybė valgyti iš karto arba pasišildyti mikrobangų krosnelėje, kuo mažiau pašalinių kvapų – juk nesinori, jog kolegas trikdytų žuvies aromatas arba dar koks nors labai specifinis kvapas.
Taigi, siūlome jums kelias receptų idėjas. Pasigaminsite iš vakaro, ryte nusinešite į darbą, o išalkę galėsite džiaugtis dar nenusibodusiu ir skaniu maistu.
Kepta vištiena su cukinijomis

Vištiena – puikus pasirinkimas pietums. Sotu, skanu ir neapsunkina skrandžio. Siūlome puikų receptą – patiekalą pasigaminsite per mažiau nei pusvalandį.
2 porcijoms jums reikės:
- 300 gramų vištienos krūtinėlės arba šlaunelių (supjaustytų 5–7 cm juostelėmis)
 - 3 arbatinių šaukštelių sojos padažo
 - 3 arbatinių šaukštelių ryžių acto
 - 2 arbatinių šaukštelių sezamų aliejaus
 - ½ arbatinio šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies
 - 2 česnako skiltelių
 - ½ arbatinio šaukštelio čili dribsnių
 - 1 nedidelės cukinijos, supjaustytos kubeliais
 - 1 nedidelės saldžiosios paprikos, supjaustytos juostelėmis
 - 5 šviežių baziliko lapelių
 - Aliejaus kepimui
 
Gaminimo eiga:
- Nedideliame dubenėlyje sumaišome sojų padažą, ryžių actą, sezamų aliejų.
 - Įkaitiname keptuvę, įpilame kepimo aliejų. Aliejui įkaitus, ant vidutinės ugnies kepame vištieną maždaug 8 min. Sudedame tarkuotą imbierą, susmulkintą česnaką ir viską pakepame dar 1 min.
 - Supilame sojų, ryžių acto, sezamo aliejaus mišinį ant vištienos. Pamaišome. Sudedame cukiniją ir papriką. Viską kepame dar 5–10 min, kol padažas sutirštės.
 - Išjungiame ugnį. Į keptuvę sudedame baziliką ir dar kartą visą permaišome.
 - Susidedame patiekalą į priešpiečių dėžutę. Jeigu norime, garnyrui galime išsivirti ryžių. Skanaus!
 
Graikiško stiliaus salotos su makaronais

Makaronų salotos – patiekalas, kuris puikiai tiks į priešpiečių dėžutę. Pasigaminate, susipakuojate, o kitą dieną mėgaujatės sočiais, tačiau tuo pačiu neapsunkinančiais pietumis. Padažą rekomenduojame įsidėti šalia ir užsipilti prieš valgant – tokiu būdu salotos vis dar bus malonios tekstūros, neištežusios.
2 porcijoms jums reikės:
- 200 g trumpų makaronų (pvz. penne, rigatoni, farfalle, orecchiette)
 - 60 g konservuotų avinžirnių
 - 10 g šviežių žolelių (baziliko, krapų, raudonėlio)
 - 1 vidutinio dydžio svogūno
 - 100 g vyšninių pomidorų
 - 1 vidutinio dydžio paprikos
 - 2 nedidelių agurkų
 - 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
 - Žiupsnelio čili dribsnių
 - Saujos kedro riešutų
 - 10 g marinuotos chalapos paprikos
 - 30 g alyvuogių be kauliukų
 - 70 g fetos sūrio
 
Padažui:
- 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
 - 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
 - 1 valgomojo šaukšto raudonojo vyno acto
 - 1 valgomojo šaukšto tahini (sezamų pastos) arba majonezo
 - 1 valgomojo šaukšto dižono garstyčių
 - 1 valgomojo šaukšto medaus
 - Žiupsnelio druskos ir pipirų
 
Gamino eiga:
- Pirmiausia – pasigaminkite padažą. Tai padaryti išties paprasta – sumaišykite visus ingredientus, kol masė taps vientisa. Įsipilkite į nedidelį indelį.
 - Išsivirkite makaronus. Vadovaukitės instrukcijomis ant pakelio.
 - Kol makaronai verda, smulkiai supjaustykite svogūną, susmulkinkite žoleles. Sudėkite į dubenį, o taip pat įdėkite čili dribsnius, kedro riešutus.
 - Keptuvėje, ant vidutinės ugnies, pakaitinkite alyvuogių aliejų. Šiltą aliejų užpilkite ant svogūnų ir žolelių mišinio. Išmaišykite. Taip geriau atsiskleis skonis.
 - Galiausiai, į dubenį sudėkite išvirusius makaronus, per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, kubeliais supjaustytą agurką, pasmulkintą chalapos papriką, avinžirnius, alyvuoges, šiaudeliais supjaustytą papriką. Apibarstykite fetos sūriu.
 - Salotas susidėkite į priešpiečių dėžutę. Šalia įsidėkite indelį su padažu. Prieš valgant teliks užpilti padažą ant salotų ir mėgautis. Skanaus!
 
Meksikietiški buritai

Sumuštiniai darbe jau nusibodo? Siūlome puikią alternatyvą – meksikietiškus buritus. Skanu? Taip. Sotu? Taip. Lengva pasigaminti? Tikrai taip. Puikus patiekalas į priešpiečių dėžutę.
2 porcijoms jums reikės:
- 50 g ryžių
 - 200 g maltos jautienos
 - 50 g konservuotų juodųjų pupelių
 - 1 skiltelės česnako
 - 100 g čederio sūrio
 - 1 pomidoro
 - 4 vidutinio dydžio tortilijų
 - 4 lapų iceberg salotos
 - 1 valgomojo šaukšto aliejaus kepimui
 - ½ arbatinio šaukštelio kumino
 - ½ arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
 - ¼ arbatinio šaukštelio raudonėlio
 - Žiupsnelio druskos ir pipirų
 - 2 valgomųjų šaukštų švelnaus pomidorų padažo
 
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia, išsiverdame ryžius.
 - Kol ryžiai verda, ruošiame įdarą: keptuvėje įkaitiname aliejų ir įdedami kepti maltą jautieną. Kai mėsa iškepa, sudedame susmulkintą česnaką ir pakepame dar minutę. Tada supilame pomidorų padažą ir viską sumaišome.
 - Susitarkuojame čederio sūrį. Kubeliais supjaustome pomidorus, iceberg salotą – juostelėmis.
 - Tortilijos centre sudedame ryžius, mėsos įdarą, pomidorus, salotas, apibarstome sūriu.
 - Susukame buritą: įdarą apgaubiame apatine tortilijos dalimi, užlenkiame šonus ir susukame tvirtą suktinuką.
 - Kiekvieną suktinuką dar papildomai susukame į foliją.
 - Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Buritus kepame 15 min.
 - Viskas – maistas priešpiečių dėžutei paruoštas!
 
Vištienos ir daržovių dubuo su tzatziki pažadu

Ryškūs, spalvoti ir, žinoma, maistingi dubenėliai – bowls‘ai – patiekalas, kuris pastaraisiais metais tapo kaip niekad populiarus. Ir ne be reikalo: paruošti itin lengva, pasižymi skonių įvairove, o ir nusinešti į darbą nesudėtinga. Siūlome jums vištienos ir daržovių dubens receptą. O tzatziki padažas šį patiekalą pakelia į aukštumas. Rekomenduojame!
2 porcijoms jums reikės:
- 300 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos kubeliais
 - 20 g graikiško jogurto
 - 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
 - 2 skiltelių smulkinto česnako
 - 1 nedidelio svogūno, susmulkinto
 - 1/3 avokado, supjaustyto kubeliais
 - 1 ilgo agurko, supjaustyto kubeliais
 - 1/3 arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
 - 1/3 arbatinio šaukštelio raudonėlio
 - 1 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių
 - 4 g krapų, susmulkintų
 - Žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių, druskos, pipirų
 - 50 g fetos sūrio
 - Salotų, pomidorų, paprikos – pagal poreikį
 
Padažui:
- 100 g graikiško jogurto
 - 1 nedidelio agurko
 - 1 skiltelės česnako
 - 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
 - 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
 - Žiupsnelio druskos ir pipirų
 
Gaminimo eiga:
- Į dubenį sudėkite kubeliais pjaustytą vištieną, graikišką jogurtą, alyvuogių aliejų, svogūną, česnaką, prieskonius, žiupsnelį druskos ir pipirų. Palikite 15 min kambario temperatūroje arba per naktį šaldytuve – tegul marinuojasi.
 - Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Ant kepimo popieriaus sudėkite marinuotą vištieną ir kepkite 15 min. Tada apverskite ir kepkite dar 5–10 min, kol paukštiena visiškai iškeps.
 - Kol vištiena kepa, dubenyje sumaišykite agurkus, avokadą, citrinos sultis, krapus, druską ir pipirus.
 - Pasigaminkite padažą: agurkus sutarkuokite burokine tarka ir nusunkite. Tarkuotus agurkus sumaišykite su smulkintu česnaku, aliejumi, citrinų sultimis ir jogurtu. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Susipilkite į atskirą indelį ir padėkite į šaldytuvą.
 - Į dubenį (ar tiesiai į priešpiečių dėžutę) sudėkite pasirinktas daržoves (salotas, pomidorus ar pan.). Ant viršaus dėkite keptą vištieną, agurkų/avokadų salotas, patrupintą fetos sūrį. Prieš valgydami užsipilkite padažą Skanaus!