Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Geriausias vaikų meniu restorane arba Kuo keisti dešreles ir picas?

2017-09-26
Publicējiet savu rakstu
Kokio lygio restoranų ir valgymo kultūrą esame pasiekę, ir, įdomiausia, link kur einame, galima spręsti pagal... vaikų meniu restoranuose. Galime svaigti apie Michelin žvaigždutes, apie gastronominius nušvitimus gourmet restoranuose, demonstruoti aukštosios ar molekulinės virtuvės žinias, atidarinėti visų pasaulio šalių virtuves, tačiau kol paskutiniame meniu lape  siūlysime vaikus kimšti riebalais, cukrumi ir miltais, kulinarinė šalies ateitis apsiribos tik keliomis teisingomis vietomis ir nedidele sauja maisto žinovų ir kritikų, o visa kita taip ir liks gausybė „katpėdėlių“ ir vartotojai, kuriems vis dar patraukliausi užkepti koldūnai.

Kur dingsta diskusijos apie sveiką maistą, sezonines žaliavas, stiprius kulinarinius sprendimus, kai atverčiame tą paskutinį meniu puslapį?

Biopsichologijos profesorė Julie Mennella tyrime apie įtaką vaikų skonio ir mitybos formavimui atskleidė, jog stipriausiai žmogaus mitybos įpročius formuoja mamos mityba nėštumo metu ir ankstyvoji vaiko mityba. „Vaikai gali „išmokti“ mėgti įvairiausią maistą, bet kad pamėgtų, jie turi pirmiausia ragauti įvairų maistą“, – teigia mokslininkė. Žinoma, ankstyvoje kūdikystėje tai yra tėvų darbas, tačiau kodėl vaikas, namie valgantis traškias morkas su humusu, restorane ar kavinėje negalėtų gauti to paties, o turi ragauti menkavertę picą su dešrelėmis?

Jei Jūs negalvojate, kad vaikai Jūsų restorane turėtų valgyti sveikai, būkite tikri, kad šiuolaikiniai tėvai, turintys aukštą perkamąją galią, tikrai apie tai galvoja, ir tai gali būti vienas iš lemiamų veiksnių, renkantis, kur valgyti. Tėvai keičia savo mitybą ir nori, kad ir jų vaikai valgytų sveiką, madingą maistą. Turėdami galimybę sveikai pamaitinti vaiką, tikėtina, tėvai irgi dažniau išeis į restoraną.

Tai – dar viena priežastis turėti teisingą meniu visai šeimai, o ne tik sveiką, sezoninį ir gurmanišką meniu tėvams. Platesnis taptų ir restorano konceptas, ir tikslinė auditorija – tai būtų šeimos restoranas, kuriame vyktų šeimos pietūs, šeimos savaitgaliai, šeimos vėlyvieji pusryčiai.

JAV yra nemažai restoranų, kur vaikai valgo nemokamai. Žinoma, tik tam tikromis valandomis ir tik tėvams užsisakius kažką iš pagrindinio meniu. Bet tai yra puiki proga išnaudoti ramiausias restorano valandas ar sukurti šeimyninių pusryčių tradiciją. Pavyzdžiui, vaikai iki 12 metų valgo nemokamai pirmadieniais-trečiadieniais, nuo 15 iki 19 val., arba atvirkščiai – tik savaitgaliais, tėvams užsisakius vėlyvuosius pusryčius.

Žunalo Restoranų verslas informacija